U bevindt zich hier > Home > Nieuws

Veronica en Jeroen van Inkel blijft een goede match


Geplaatst op 01 september 2014 om 14:29
Jeroen van Inkel is dolblij met zijn terugkeer op Radio Veronica. "Het is een goede match. Een soort een plus een is drie", zegt hij tegen Novum Nieuws. "Ik merk dat dat toch iets is wat goed aanslaat." Maandag begint de 53-jarige dj aan zijn derde termijn bij de zender met Van Inkel in de Middag.

Van Inkel vertrekt voor zijn nieuwe klus na negen jaar bij Q-music. "Ik merkte dat als ik naar het vernieuwde Veronica luisterde het wat meer naar mij toegekomen was", zegt de dj over de zender die zich is gaan richten op een breder publiek. "Het was heel erg gericht op mannen en ik merkte dat dat aan het veranderen was. Dus ik dacht: hé, het Veronica van nu is weer meer het Veronica zoals ik dat zie."

Het afscheid van Q-music ging hem echter niet in de koude kleren zitten. "Ik vond het nogal moeilijk om afscheid te nemen", zegt Van Inkel, die er om die reden voor koos geen officiële afscheidsshow te maken. "Ik heb in mijn carrière veel laatste programma's gedaan en dat werd altijd best emotioneel."

Fans hoeven echter niet te vrezen dat de dj voortaan een volledig andere koers vaart. "Ik hecht er heel veel waarde aan dat iets heel vertrouwd klinkt voor mensen", zegt Van Inkel, die eerder actief was voor onder meer Radio 538 en Radio Decibel. "We gaan eigenlijk verder waar we gestopt zijn."

Of hij het, net zoals bij Q-music, bijna een decennium volhoudt op Radio Veronica vindt Van Inkel moeilijk te zeggen. "Dat zou zomaar kunnen", aldus de dj. "Ik wil in ieder geval nog heel lang radio blijven maken, omdat ik dat ontzettend leuk vind. Ik wil dat gewoon nog heel lang blijven doen en hopelijk is dat inderdaad zo lang bij Veronica."


Nieuwe Album Jan Smit komt binnen op 1


Geplaatst op 01 september 2014 om 11:40
Jij & Ik, het nieuwe album van Jan Smit kwam afgelopen week vanuit het niets binnen op de hoogste plek van de GFK Album Top 100, nadat vorige week de titelsong zich al op de nummer één positie in de Single Top 100 had genesteld.

Het inmiddels met goud bekroonde album laat de concurrentie ver achter zich. Eerder afgelopen week waren er al duidelijke tekenen dat het album uitstekend ontvangen is door het publiek, want ook in I Tunes stond het meteen na release al op nummer één.

Knallen de champagnekurken vanavond in Huize Smit? Jan: “Reken maar! Het is niet de eerste keer natuurlijk, maar toch geeft het me altijd weer een kick. Het is fantastisch dat zoveel mensen waarderen wat je maakt. Daar doe je het voor tenslotte”.

Ondertussen concentreert de zanger zich op zijn aan-komende theatertour. Zijn eerste kennismaking met het theater vond vorig jaar plaats en de optredens die volgden bevielen dermate goed, dat er vanaf volgende maand een vervolg aan gegeven wordt. De totale speellijst is terug te vinden op de website van Jan.


Wolter Kroes scoort tweede nummer 1 hit


Geplaatst op 29 augustus 2014 om 15:40
Wolter Kroes voert voor de tweede keer in zijn carrière de Single Top 100 aan. Ik Ben Je Prooi, een duet met Isabella uit realityshow Utopia, komt deze week binnen boven aan de lijst.

De laatste keer dat de zanger de eerste plaats bezette was in 2008 met zijn hit Viva Hollandia, in het kader van het EK voetbal. "Geweldig, op nummer een binnengekomen in de top honderd", aldus Kroes vrijdagmiddag via Twitter. "Lieve mensen, ik ben helemaal uit mijn dak. Dank jullie wel allemaal. 'De Prooi' na veertien jaar op een."

Het is namelijk niet de eerste keer dat Ik Ben Je Prooi in de Single Top 100 staat. Kroes scoorde in 2000 en 2010 ook al eens een hitnotering met het nummer, dat hij in verschillende versies uitbracht. De zanger nam toen in zijn eentje de zang voor zijn rekening.


In Oktober nieuw album voor Rob de Nijs


Geplaatst op 26 augustus 2014 om 20:13


Universal Music brengt op 10 oktober ‘Nieuwe Ruimte’ van Rob de Nijs uit. Het album geeft een vervolg aan de loopbaan van een zanger die al in de vroege jaren zestig voor het eerst van zich liet horen.

Voor De Nijs representeert Nieuwe Ruimte het gevoel van vrijheid dat hij al een paar jaar ervaart. De titel Nieuwe Ruimte is volgens Rob de Nijs (71) op diverse manieren uit te leggen. “We hebben onlangs een nieuw huis betrokken, wat voelt als een mooi begin van een nieuwe fase. Het heeft denk ik nog meer te maken met hoe het de laatste jaren tussen mijn oren zit. Na een in verschillende opzichten turbulente periode ben ik een fase van rust beland. De positieve gevolgen zijn op verschillende manieren zichtbaar. Eén daarvan is dat Belinda weer teksten voor mij schrijft. Daar ben ik blij om. Als weinig anderen weet zij altijd welke woorden het best bij mijn stem passen.”

 “Het is aan de ene kant een echt Rob de Nijs -album”, zegt de zanger. “Een combinatie van nieuwe stukken en bestaande nummers die een nieuwe gedaante hebben gekregen. Een voorbeeld van dat laatste is John Lennon’s Jealous Guy, dat door Belinda vertaald is tot Open Armen. Het tempo is hoger, vergeleken met het origineel - bijna funky.” Belinda Meuldijk heeft ook Time in A Bottle van Jim Croce vertaald, dat als Tijd op het nieuwe album staat. Zanger en songschrijver Jan Rot tekende ook voor het titelnummer Nieuwe Ruimte. Hij toverde Fire and Rain van James Taylor om tot Vuur en As en deed hetzelfde met She van Charles Aznavour, dat als Wie een nieuw leven krijgt. Hans Vermeulen, bekend van o.a. Sandy Coast, heeft Vast als een Huis en Alles of Niets aangedragen.

De samenwerking met Daniel Lohues , die in 2010 resulteerde in het met een Edison Pop bekroonde album Eindelijk Vrij, is ook voortgezet. Hij gaf een heel nieuwe draai aan Je Zult Iemand Moeten Dienen, wat een bewerking is van You’ve Got To Serve Somebody van Bob Dylan. De Nijs heeft ook de banden met Boudewijn de Groot aangehaald. Hij schreef de muziek voor De Belofte; geïnspireerd door de tekst van Jan Rot. Een van de meest opvallende songs op Nieuwe Ruimte is Bont en Blauw, dat gebaseerd is op Eyes of Blue van de gerenommeerde Britse zanger en toetsenist Paul Carrack, bekend van o.a. Ace, Mike + The Mechanics, maar ook al decennia heel succesvol onder eigen naam. “Ik luister al een aantal jaren naar hem”, vertelt De Nijs. “Hij is een geweldige zanger en muzikant. Heel inspirerend. Ik liep al langer rond met het idee om iets met een van zijn songs te doen. Nu was dat moment aangebroken. Wat het extra bijzonder maakte, was dat hij in de gelegenheid was om een dag in de studio langs te komen om het nummer als duet met mij op te nemen.”

 “Ik merk dat ik in artistiek opzicht meer durf”, aldus De Nijs. “Vroeger wilde ik dat alles mooi en verzorgd was. Nu mag er best een ruw randje aan mijn zang blijven zitten. Het geeft de songs extra diepgang. Ik laat ook veel meer ruimte in de muziek. Soberheid heeft extra zeggingskracht. Het heeft misschien lang geduurd voordat ik dit punt heb bereikt, maar ik ben blij met hoe goed ik nu in mijn vel zit.”Nieuwe single Rudy de Wit


Geplaatst op 26 augustus 2014 om 17:24
De sympathieke Tilburger Rudy de Wit mag gerust een van dé opkomende Nederlandstalige artiesten van dit moment genoemd worden. Met zijn singles “Enkel Een Lach Van Jou”, “Sweet Love”,  “Kom Bij Mij”, “Ga Met Me Mee (Be My Day)” en “Genieten” wist Rudy de ene hit na de andere te scoren.

Reikhalzend werd er dan ook uitgekeken naar de nieuwe single van Rudy de Wit , en deze is nu een feit. De titel is “Zin In Een Feestje” en hiermee heeft Rudy een enorme kneiter in handen. Voor deze single werd i.s.m. Rudy’s vaste producer Harald Queens de oude Boney M. hit “I See A Boat On The River” onder handen genomen en in een typisch Rudy de Wit jasje gegoten. Het resultaat mag er wezen en hiermee lijkt Rudy zijn zesde hit in een rij te pakken te hebben.

De release van “Zin In Een Feestje” werd afgelopen weekend groots gevierd in een bomvolle zaal bij Café Ons Thuis in Tilburg, met spetterende optredens van o.a. Colinda, Danny Robben, Andy, Dennis Jones, John de Bever , Alisha, Mark Rijs, René Smulders, Rodney Visser, Charlene en Django Wagner . Maar het hoogtepunt van de avond was natuurlijk het knallende optreden van Rudy zelf.

Dit najaar verschijnt via Hit It! Music het debuut album van Rudy de Wit waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn.


Goud voor Album Dotan


Geplaatst op 26 augustus 2014 om 17:13
Dotan heeft een gouden plaat ontvangen voor 7 Layers. Het in januari verschenen album van de Nederlandse singer-songwriter is inmiddels ruim twintigduizend keer verkocht en heeft daarmee de gouden status bereikt.

Dotan ontving de bijbehorende prijs maandagavond uit handen van Humberto Tan in het tv-programma RTL Late Night.

Op 7 Layers staat onder meer Home, waarmee de zanger in Nederland een enorme hit te pakken heeft. Tijdens het WK voetbal werd de single door 3FM gebombardeerd tot 'anthem' van Oranje.

Ook het toonaangevende Amerikaanse muziekblad Billboard heeft Dotan ontdekt en plaatste hem op zijn lijst van artiesten om in de gaten te houden.


Alain Clark zingt titelsong kinderfilm


Geplaatst op 25 augustus 2014 om 16:07
Alain Clark is te horen op de titelsong van de kinderfilm Wiplala. De zanger heeft een nog titelloos Nederlandstalig nummer opgenomen voor de film, die is gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt. Dat heeft producent Bosbros maandag bekendgemaakt.

Zanger Ruben Hein heeft een Engelstalig lied opgenomen. Die is later in de film te horen. De nummers zijn geproduceerd door Perquisite en komen op 3 november uit, ruim twee weken voor de première op 19 november.

De producer, die eerder samenwerkte met onder anderen Pete Philly en Kris Berry , is fan van het werk van Schmidt. "Ik voel me daarom vereerd om een bijdrage te kunnen leveren aan dit bijzondere filmproject. Daarnaast was het natuurlijk erg tof om samen te werken met Ruben en Alain."

Regisseur Tim Oliehoek vindt Perquisite de geschikte keuze. "Perquisite begreep meteen welke sfeer we wilden neerzetten. We hebben toen besloten ook nog een tweede nummer voor de slotscène te maken."


Zanger Jeroen Spierenburg overleden


Geplaatst op 25 augustus 2014 om 12:56
Volkszanger Jeroen Spierenburg uit Etten-Leur is maandagochtend overleden. Dat schrijft zijn vriendin Ingrid Huijbregts op Facebook.

De 38-jarige zanger werd in coma gehouden nadat hij in juli zwaargewond raakte bij een auto-ongeluk op de snelweg bij Terheijden. Volgens Huijbregts is Jeroen 'zonder bij kennis te zijn geweest door complicaties overleden'. Eind vorige maand liet de familie weten dat het 'hoogst onzeker' was dat de zanger uit zijn coma zou ontwaken.

Jeroen Spierenburg was bij Omroep Brabant regelmatig te zien in het tv-programma Hart voor Muziek en te beluisteren op het internetkanaal van Café De Zachte G. Op Twitter en de Facebookpagina's van Jeroen Spierenburg en zijn vriendin stromen de steunbetuigingen van vrienden, fans en collega-zangers binnen.

Twilight Entertainment wenst alle nabestaande veel kracht toe in deze moeilijke tijden.
Actie rondom nieuwe single Vinzzent


Geplaatst op 25 augustus 2014 om 10:29
Vandaag verschijnt de splinternieuwe single van Vinzzent 'Hier Is Een Liedje Voor Je'. De titel van het nummer is geschreven door Jan Dulles van de 3J's.

Afgelopen maandag was de radiopremière bij de Gouden Uren op Radio2. Daniel Dekker gaf het startsein voor de unieke actie, waarbij de luisteraars verzoekjes konden indienen. Speciaal voor Malinka zong Vinzzent onder begeleiding van Francesco Palmeri 'Let her go' van Passenger.
 
De actie loopt de komende weken door en iedereen maakt vanaf vandaag namelijk kans om zijn of haar lievelingsliedje door Vinzzent te laten zingen.

Vinzzent zal het liedje opnemen en het filmpje van de opname wordt verspreid via social media. In totaal zal Vinzzent tien personen op deze wijze verblijden.

De verzoekjes kunnen worden ingestuurd naar info@number8music.nl


Nieuw album Jan Smit is al goud


Geplaatst op 22 augustus 2014 om 12:59
Jan Smit heeft donderdagavond het eerste exemplaar van zijn nieuwe album Jij & Ik overhandigd aan Anouk en Lianne vd Wouw twee enorme blije fans.

Woensdagavond had Jan een eigen Jan Smit quiz gespeeld met alle prijswinnaars. Degene met de meeste goede antwoorden zou bij de albumpresentatie het eerste exemplaar van hem op het podium krijgen. Dat werden dus Anouk en Lianne vd Wouw

Tot Jan's grote verbazing stapte vervolgens de burgemeester van Marmaris op het podium om hem een gouden award van Jij & Ik te overhandigen.

De uitreiking vond plaats kort voor Jan’s optreden tijdens de feestelijke albumpresentatie in de Turkse badplaats Marmaris. Jan Smit is daar met in totaal vijftig prijswinnaars uit Nederland en België, die hadden meegedaan aan een grote actie, die hij rond zijn nieuwe album had opgezet in nauwe samenwerking met Corendon Vliegvakanties.

Jan: “Ik had er op gehoopt, dat doe je altijd, maar het is natuurlijk fantastisch om te zien dat het ook echt zo is. Goud!! En dat ik dat samen met mijn fans hier op deze unieke locatie kan vieren is gewoonweg geweldig”. Om er vervolgens breed lachend aan toe te voegen: “Het zou zo maar kunnen dat we daar vanavond een extra drankje op nemen”.

Het album, waarvan twee weken geleden al de gelijknamige hit als eerste single verscheen, ligt vanaf vandaag, vrijdag 22 augustus, in de winkel. Naast de gebruikelijke cd-versie, is er van Jij & Ik een gelimiteerde eerste oplage in een luxe uitvoering, waar een extra cd bij zit, waarop Jan vijf van zijn ‘Oud Hollandsche Klassiekers’ heeft opgenomen.

foto: Robert Gort Fotografie


Bron: fwefwe


Home   Contact   © 2007 - 2014 Twilight Entertainment  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy Statement  |  Disclaimer  |  Partners  |