U bevindt zich hier > Home > Nieuws

Stef Classens wint de Beste Singer-Songwriter


Geplaatst op 29 juli 2014 om 01:20
De Beste Singer-Songwriter van Nederland 2013-2014 is Stef Classens.Dat heeft de jury, bestaande uit onder anderen Miss Montreal en Eric Corton, bepaald.

Giel Beelen maakte de winnaar bekend. Hij koos voor de artiest die volgens de jury de beste liedjes had geschreven en het meest kon gaan vlammen de komende tijd.

Stef krijgt een waardecheque van 1000 euro voor een muziekinstrument, zijn muziek mag hij laten horen in de ochtendshow op 3FM en hij staat in het voorprogramma van Jaqueline Govaert. Daarnaast treedt hij op bij verschillende festivals, waaronder Sziget in Hongarije. Ook gaat hij vanaf 12 september samen met de andere vijf finalisten op tournee.

Douwe Bob won seizoen 1 van de talentenshow; Michael Prins seizoen 2.


Hardwell voelt meer druk als beste dj ter wereld


Geplaatst op 29 juli 2014 om 01:12
Hardwell voelt meer druk om te presteren sinds hij vorig jaar door het toonaangevende DJ Mag werd uitgeroepen tot beste dj ter wereld. "Je moet aan mensen bewijzen dat je echt de nummer één bent", zegt de 26-jarige Hardwell voor de camera van Novum Nieuws.

Aan de andere kant vindt de dj, die eigenlijk Robbert van de Corput heet, het wel lekker dat hij meer aandacht en bekendheid geniet. "Ik ben nu bezig met een nieuw album en ik merk dat het makkelijker is om popartiesten te benaderen en te vragen of ze met me willen samenwerken", geeft hij als voorbeeld. "Verder geniet ik gewoon van wat ik aan het doen ben. Ik mag veel festivals afsluiten, dat is fantastisch."

Hardwell zou het leuk vinden als hij zich nogmaals beste dj ter wereld mag noemen, maar vindt het ook prima als dat niet meer gebeurt. "Ik zie het niet als een wedstrijd", zegt hij over de verkiezing waarbij fans hun stem kunnen uitbrengen. "Het was mijn droom om ooit een keer op één te staan. Om dan twee, drie of vier keer te winnen hoeft niet per se. We zien het wel."

Van de dj mag Armin van Buuren , die de lijst al vijf keer aanvoerde, best nog een keer worden uitgeroepen tot de beste. "Hij draait al zo lang mee, hij verdient het. Hij en Tiësto zijn de beste dj's aller tijden."


Shirma Rouse komt met album


Geplaatst op 23 juli 2014 om 00:03
Shirma Rouse wil haar nieuwe plaat koste wat kost uitbrengen. Als de zangeres door middel van crowdfunding begin september niet de benodigde 35 duizend euro op kan halen, gaat ze 'bikkelen' zodat Shout It Out Loud er alsnog komt. "Eind oktober komt hij hier Sowieso uit en in november in Japan", zegt de halve finaliste van de vorige reeks van The Voice of Holland tegen Novum Nieuws.

De 34-jarige Rouse, die zelf de andere helft van de kosten voor de cd lapt, begon haar project een maand geleden om alle uren in de studio en mensen die meewerken te kunnen betalen. De zangeres moest eigenlijk voor dinsdag al genoeg donateurs hebben, maar kreeg verlenging. "Ik baal er niet van dat ik er nog niet ben, want ik heb al bijna dertienduizend euro opgehaald met meer dan 130 donateurs, dat is echt een ENorm bedrag. Het is ook nog de vakantieperiode, dus ik vind het knap dat al zo veel mensen iets hebben gegeven."

De zangeres, die in het achtergrondkoor van Anouk zat, wilde haar grote netwerk niet gebruiken om bij te dragen aan haar plaat. "Ik ben niet iemand die zomaar geld aanneemt van mensen. Dan wil ik het ook meteen terug kunnen betalen", legt Rouse uit. "Ik kan wel een Anouk aanspreken omdat het voor haar misschien niet veel geld is, maar dat zit niet in mijn natuur." Wel liet de Antilliaanse eerder al weten dat Anouk een van de donateurs is.

Mensen die geld geven voor Shout It Out Loud krijgen daar ook wat voor terug. Zo kunnen ze afhankelijk van het bedrag dat ze geven onder meer een exclusief concert, een gesigneerde plaat of zanglessen van Rouse krijgen. "Mensen geven vooraf iets, maar ik kan achteraf ook iets voor ze terugdoen. Aan het einde van de rit zien ze daarnaast ook waar ze aan hebben bijgedragen."

De zangeres zelf heeft ook meegeholpen aan projecten van anderen. "Ik heb singer-songwriter Iet geholpen met haar plaat. Ik heb driehonderd euro gestort omdat ik geloof in wat zij doet. Ik heb een paar honderd euro gedoneerd aan een theatervoorstelling die werd opgezet en ik heb een vriend die bezig was met een cd strijkers cadeau gedaan", somt Rouse op.

Shout It Out Loud is ook de moeite waard om aan bij te dragen, vindt de zangeres. Rouse, die haar plaat ook op andere plekken over de grens wil uitbrengen, vindt het dan ook belangrijk om mensen op de hoogte te houden van het opnameproces. "Ik heb in de studio veel filmpjes opgenomen om mensen een kijkje in de keuken te geven." De zangeres is nu al erg trots op Shout It Out Loud, dat volledig bestaat uit eigen nummers. "Het is soulmuziek die mensen raakt."


Mental Theo stapt in huwelijksbootje


Geplaatst op 23 juli 2014 om 00:00
Mental Theo stapt op 9 september in het huwelijksbootje met zangeres Maaike Jansen. Dat heeft de 49-jarige dj, die eigenlijk Theo Nabuurs heet, laten weten aan RTL Boulevard . Nabuurs ging eind vorig jaar op zijn knieën tijdens een vakantie in Peru, de twee lieten destijds al weten in september te willen trouwen.

De dj en zijn 24-jarige vriendin houden hun bruiloft intiem. Nabuurs doet niet uit de doeken waar de twee gaan trouwen. Zijn management was dinsdagmiddag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Pas vorig jaar werd bekend dat de twee een relatie hebben. De zangeres, die optreedt onder de artiestennaam Maycke, won in 2007 de talentenjacht So You Wanna Be A Popstar.


Niek van der Bruggen niet bang voor concurrentie


Geplaatst op 22 juli 2014 om 00:23
Niek van der Bruggen is niet bang dat hij het in zijn nieuwe middagprogramma bij Q-music op moet nemen tegen radiogrootheden als Ruud de Wild en Jeroen van Inkel . "Het is natuurlijk heel spannend, maar mijn programma is totaal anders dan dat van die jongens", zegt Van der Bruggen tegen Novum Nieuws.

De nieuwe formule van Van der Bruggen richt zich veel meer dan andere radioprogramma's op het contact met de luisteraars, meent hij. "Er is vrijwel geen enkel moment waarop er niet door een luisteraar kan worden 'ingeprikt'", laat de radiomaker weten. "Zelfs vlak na het journaal of tijdens het filenieuws. Iedereen mag steeds overal commentaar op geven."

Deze formule moet interactieve en snelle radio opleveren, denkt Van der Bruggen. "De reacties van een luisteraar zijn natuurlijk spontaan, dus daar moet ik dan meteen op inspelen. Daarnaast kunnen luisteraars ook weer op elkaar reageren. Volgens mij wordt dat hartstikke leuk."

Van der Bruggen werkte al van 2003 tot 2006 bij Q-music, waar hij in november terugkeerde. Daar was de radiomaker al getuige van Van Inkel, die teruggaat naar Radio Veronica en wiens plek hij nu opvult. Ook was hij jaren de sidekick van De Wild bij Radio 538.

Hoewel de drie geduchte concurrenten worden, hoeven de messen dus niet te worden geslepen. "Ik heb altijd prima samengewerkt met Ruud en veel van hem geleerd", zegt Van der Bruggen. "Hij is nog steeds een goede vriend van me."

Een groot bijkomend voordeel van zijn nieuwe programma vindt Van der Bruggen dat hij nu veel meer tijd door kan brengen met zijn vriendin, Froukje de Both . "Toen ik een avondprogramma presenteerde, waren we vrijwel nooit 's avonds samen thuis", vertelt hij. "Als zij terugkwam van RTL Boulevard , was ik alweer in de studio. Nu kunnen we ook weer eens samen eten. En samen naar de film. Je weet wel, zoals normale mensen."


3J`s verliezen vriend bij ramp MH17


Geplaatst op 18 juli 2014 om 11:52
De mannen van de 3Js zijn in diepe rouw. Een vriend van hen is omgekomen bij de aanslag op vlucht MH17.
"Onze collega-muzikant-vriend Cor Pan met zijn vriendin Neeltje ook zomaar uit het leven getrokken. Sterkte aan Familie, vrienden en bandleden", zo schrijft De Band op Twitter.

Ook de Volendamse artiestenmanager Jaap Buijs is geschrokken van het trieste nieuws. "Cor speelde als drummer in een bandje met vrienden, weet ik. In Volendam kent iedereen elkaar, dus je kunt je voorstellen hoe hard dit hier aankomt."

De Volendamse Cor Pan, (eigenlijke naam Cor Schilder), plaatste voor vertrek naar Kuala Lumpur nog een foto van het toestel op Facebook. In wat vermoedelijk een verwijzing was naar de eerder dit jaar verdwenen Malaysia Airlines-vlucht MH370 schrijft de Volendammer: "Mocht hij verdwijnen, zo ziet hij d'r uit'."


Dio vecht voor een vrouw


Geplaatst op 18 juli 2014 om 10:06
Dio vindt het leuk om moeite te doen om een vrouw voor zich te winnen. "Ik ben iemand die liever ergens voor vecht, als het om vrouwen gaat. Ook al voordat ik artiest werd", zegt de 26-jarige rapper in Spits.

Dio versierde op jongere leeftijd ook al het liefst zelf meisjes. "Op school was er ook wel eens een meisje dat me heel graag wilde", zegt de rapper. "Mijn automatische reactie was om een muurtje om mezelf heen te bouwen." Groupies vindt Dio dan ook niet echt interessant. "Die aandacht is wel leuk, maar het is vaak zo absurd dat het helemaal niet meer verleidelijk of spannend is."

De rapper is de laatste jaren een stuk minder losbandig. "Ik was begin twintig, had net een plaat uit. Er was drank, er waren drugs, afterparties", somt hij op. "Een heftige tijd, maar ik ben een stuk rustiger geworden. In mijn vrije tijd ben ik nog best wel los, maar mijn werk doe ik tegenwoordig een stuk professioneler."


Gordon verder met opnames TV programma


Geplaatst op 17 juli 2014 om 16:39
Gordon kan de opnamen voor de nieuwe reeks van Geer & Goor voltooien. "We gaan gewoon door", zegt een woordvoerder van RTL donderdag. De zanger raakte gewond bij een val tijdens opnamen in Turkije voor een nieuwe reeks met Gerard Joling . Het bindweefsel in zijn knie raakte beschadigd.

In het nieuwe programma laten de zangers dromen van bejaarden uitkomen. "Hij wil dat gewoon afmaken", vervolgt de zegsvrouw. "Het schema is weliswaar iets aangepast." De geplande uitzenddatum wijzigt echter niet. Bij terugkomst in Nederland wordt Gordon verder onderzocht.

Geer & Goor: Waarheen, Waarvoor? is komend najaar te zien op RTL 4. Het is het vervolg op Geer Goor: Effe Geen Cent te Makken, waarin ze moesten rondkomen van een AOW-uitkering om aandacht te vragen voor de moeilijke situatie waarin veel ouderen zitten.


Nieuwe single voor Geen Stempel


Geplaatst op 16 juli 2014 om 12:58
Geen Stempel bestaat uit DJ Johnny en DJ Ricky, twee ervaren feest-DJ’s die al mening plek in Nederland hebben gezien.

Jaren geleden hebben de heren al incidenteel samen als "de DJ Ricky en DJ Johnny show" als duo gewerkt in Nederland, maar ook in de Moskitobar in Westendorf, Oostenrijk) maar kozen uiteindelijk toch voor een carrière als solo DJ.

Na vele aanbevelingen werd het tijd dat ze toch weer samen zouden gaan, en dit keer als Geen Stempel . Deze samenwerking heeft al vruchtbare resultaten opgeleverd met remixen van o.a. Nick & Simon en Henk Dissel en tevens boekten Geen Stempel al succes met hun eigen single "Sjansen". De nieuwe single van Geen Stempel is een heerlijke feestknaller, getiteld "Dansen Tot 's Morgens Vroeg", waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn.


Tim Douwsma ziet zich nog geen vader worden


Geplaatst op 16 juli 2014 om 12:53
Tim Douwsma ziet zich nog geen vader worden. "Ik ben nu in de bloei van mijn leven, daar moet ik de vruchten van plukken", doet de 26-jarige zanger en presentator uit de doeken in Story. "Ik zie mij voorlopig nog niet achter een kinderwagen lopen." Hij heeft zijn pijlen gericht op een doorbraak in het buitenland.

Douwsma was in mei op miljoenen televisieschermen te zien omdat hij bij het Eurovisie Songfestival de Nederlandse punten bekendmaakte. "Er staan zo veel mooie klussen in mijn agenda. Die hebben nu prioriteit." Ook ziet Douwsma zichzelf al op het witte doek. "Ik heb een opleiding tot filmacteur gedaan, en wie weet liggen daar ook nog wel kansen."

Hoewel Douwsma nu heel druk is, wil hij wel een gezin stichten met zijn 24-jarige vriendin Marrit Nicolai. "Kinderen zullen er heus wel een keer komen, maar daar moet je samen klaar voor zijn. En dat zijn we nu dus nog niet."


Bron: fwefwe


Home   Contact   © 2007 - 2014 Twilight Entertainment  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy Statement  |  Disclaimer  |  Partners  |