Arie Ribbens

arie ribbens boeken
icon-notice

Opmerking

Overleden 3-12-2021

Arie Ribbens is op vrijdag 3 december overleden op 84 jarige leeftijd. Arie Ribbens brak in 1980 door met de carnavalskraker Brabantse nachten zijn lang. Dertig jaar lang bleef hij singles en albums uitbrengen, waaronder ook hits als Polonaise Hollandaise en Ik ben verliefd op Hanja May-Weggen.

Biografie Arie Ribbens

Geboren en getogen in het prachtige Brabantse land woont Arie Ribbens inmiddels met veel genoegen in het glooiende landschap net over de grens in Duitsland. Wellicht is dit voor u een tegenstelling maar het typeert ‘de Bourgondische’ Arie Ribbens. Hij voelt zich overal thuis en kan overal werken. Vanuit zijn geboorteplaats Eindhoven start zijn lange muzikale loopbaan. Aanvankelijk als slagwerker in diverse regionale stemmingsorkesten en daarna als leider van ‘Het Kwartet Arie Ribbens’, waarmee internationale furore gemaakt werd in Scandinavië, Zuid Europa en Arabië.

In 1980 volgde de bliksemstart van een imposante solocarrière met de single ‘Brabantse Nachten Zijn Lang’. De jarenlange routine in combinatie met talent, enthousiasme en vakmanschap vormde de garantie voor succesvolle optredens. Al snel kreeg hij zijn eerste bijnaam: ‘Arie Ribbens Feestmixer’. Wie kon vermoeden dat het begrip mixer jaren later zo populair zou worden? ’n Detail.

Maar, thuishorend in een biografie, is de invitatie van Paul van Vliet om nog dezelfde avond zijn ziek geworden slagwerker te komen vervangen. Het typeert de grote muzikale veelzijdigheid van Arie. Met singles als ‘Polonaise Hollandaise’ en Polonaise Achteruit’ sloeg hij opnieuw toe en bewees dat de combinatie van gezellige goede muziek en eenvoudige begrijpelijke teksten absoluut scoort. Door al deze successen kreeg Arie Ribbens als geen ander grip op de carnavalsmarkt, zowel qua singles als bij optredens. Het bezorgde hem zijn tweede bijnaam: ‘Arie Ribbens…Godfather of the Polonaise’.Overal waar Arie verscheen kreeg feestend Nederland waar voor zijn geld!!

Met opvolgers als ‘Reggae te gek he’/ ‘Akketdoe’/ ‘Cerveza Holanda’ scoorde Arie in de zomermaanden. Hiermee bracht hij continuiteit aan in zijn prima gevulde agenda. Arie had zijn plaats in de top voorgoed veroverd. In december 1987 startte een perfecte samenwerking met Pierre Kartner als producer.

Het eerste product de single ‘Maar Vanavond Gaan We Stappen’ werd een enorm succes. De ‘Polonaise’/ ‘Liefde is leven’/ ‘Bij Rio links af’ ( de lambada). ‘Ik ben verliefd op Hanja May Weggen’/ ‘A la li la’/ ‘Don’t worry baby’/ ‘Ja, ik heb een neus voor feesten’/ ‘Drie dolle dagen’, scoorden ook uitstekend.

Maart 1991: Arie Ribbens ‘Getulpt’ Uit handen van de voorzitter van de Winterflora Midden West-Friesland ontving Arie te Spanbroek de ‘Arie Ribbens Sensation’ Deze sublieme donkerpaars getinte tulp werd geteeld door de gebr. Lighthart uit ’t Veld en bekroond tijdens de Winterflora. Arie Ribbens is een ware professioneel. Hij weet als geen ander dat keihard werken en 100 % correctheid in zijn vak een absolute noodzaak is. Hij beschikt over een zorgvuldig opgebouwd repertoire voor een breed publiek. Bovendien werkt hij met adequate bladmuziek voor elk denkbare orkestbezetting of desgewenst middels tape/MD.

Brabantse nachten zijn lang

Midden in een feestrepertoire scoort hij ook met Engelstalige muziek. Onlangs kon u dat nog zien op t.v. bij ‘Laat De Leeuw’ (Paul de Leeuw) en wel op 3 februari 1998, waar hij op verzoek van Paul live met het t.v. orkest ‘New York, New York’ ten gehore bracht. Dit was zo’n succes dat Paul Arie vroeg om voor de tweede keer terug te komen en wel twee dagen later op 5 februari 1998 om live te zingen, ‘What A Wonderful World’

Dit was echter nog nooit voorgekomen in alle voorgaande uitzendingen dat een zanger tweemaal terugkomt in Pauls programma. Maar, we zijn er nog niet, want Paul vroeg Arie in dezelfde week nog twee keer terug. Dit kon Arie helaas niet doen, omdat hij optredens elders had staan en bij Arie geldt ‘Afspraak is Afspraak’.

Ieder jaar maakt Arie een zomer-single en een carnavals single. In 1997 was dat voor de carnaval nog ‘Laat Je Ketsjien, Ketsjien’, en voor de zomer ‘Maria Van De Pizzeria’ (uno dos tres). In 1998 kwam Arie met ‘De Ouderwetse Boerenblaaskapel’ , waarmee hij een aantal t.v.-optredens tot een succes maakte. Arie die zelf helemaal gek is van voetbal, kwam in mei ’98 uit met de cd single Bonjour Adieu, wij gaan voor een’ Wat natuurlijk helemaal sloeg op het WK Voetbal in Frankrijk.

Polonaise Hollandaise

Ook met deze single heeft hij een aantal t.v. optredens gedaan. Op 15 januari 1999 kwam de nieuwe c.d. single uit. ‘Zak eens naar beneden’. De verwachtingen volgens platenmaatschappij Telstar zijn weer hoog. Het eerste t.v. optreden was op dinsdag 19 januari ’99 bij Veronica in het programma ‘Vega’s Nights’.

Daarna volgde het tweede optreden op t.v. en wel bij de NCRV Programma ‘Jos Brink op een’ op vrijfdag 5 februari ’99.

Arie Ribbens komt in het jaar 2000 weer met een ijzersterk nummer en wel met ‘Olie, olie, lekker in de olie’ die op 29 januari 2000 is uit gekomen. Het eerste grote t.v. optreden met het nieuwe nummer lekker in de olie, was op zondag 13 februari 2000 bij de Postcode Loterij Show Live op TV 2 bij de TROS, een geweldige start dus.

Na enkel jaren van stilte als het gaat om nieuwe cd’s heeft Arie Ribbens weer een fantastische cd uitgebracht getiteld “Op m’n doedelzak”. Het nummer word nu al getipt als de Party hit van 2003. Geheel gekleed in doedelzakkenkledij geeft Arie een extra dimensie aan zijn nog altijd spetterende optreden.
Kortom…. de Koning van het feest heet nog steeds … Arie Ribbens

Kom in de stemming

Arie Ribbens

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Arie Ribbens te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Arie Ribbens wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Arie Ribbens viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Arie Ribbens online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Arie Ribbens boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Arie Ribbens kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Arie Ribbens boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!