Benny Sings boeken?

benny sings boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Benny Sings boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Benny Sings

“Al meer dan 10 jaar voelen fans zich aangetrokken tot het vermogen van de Nederlandse singer-songwriter Benny Sings om R&B, jazz en pop over hiphopfunderingen heen te leggen.” – NPR-muziek

Benny Sings zal City Pop uitbrengen, zijn zesde album en eerste voor Stones Throw in februari 2019. Met zijn ondertekening bij Stones Throw voegt hij zich bij het label van artiesten – zoals Jerry Paper en Mild High Club – bij het maken van muziek op het kruispunt van jazz, AOR, R&B en soul.

Op City Pop levert hij real-life observaties en inzichten over liefde, waarbij hij op zachte rock geïnspireerde songwriting en jazzinstrumentatie bij elkaar houdt met zijn leidende piano en onderscheidende zang. Het album is geïnspireerd door en geschreven in steden over de hele wereld, waaronder New York, LA, Tokio, Parijs en Benny’s geboortestad Amsterdam.

Een van de meest ondergewaardeerde producers en artiesten

Benny Sings debuteerde in 2003 met Champagne People. Sindsdien trad hij op voor NPR’s Tiny Desk (hun enige Nederlandse gast tot nu toe); toerde de wereld rond met Mayer Hawthorne en werkte samen met onder meer Anderson .Paak, GoldLink en Mndsgn. In 2017 schreef en schreef hij mee aan de megahit “Loving Is Easy” van Rex Orange County, een samenwerking die voortkwam uit wederzijdse bewondering: “Benny is altijd een enorme inspiratiebron geweest voor mij en mijn muziek”, zegt de BBC Sound of 2018-uitbraakster , “Naar mijn mening is hij een van de meest ondergewaardeerde producers en artiesten.”

Net als het album Studio uit 2015, viert City Pop samenwerking, met Hawthorne, Cornelius, Sukima switch (de “Japanese Steely Dan”), Mocky en Faberyayo onder de aanbevolen artiesten. Trouw aan de naam van het album spelen steden van over de hele wereld een hoofdrol. Naast samenwerkingen met deze Japanse muzikanten, werkte Benny samen met de Tokyo-artiest Ryu Okubo voor de albumkunstillustratie. Hij bedacht de meeste nummers van het album in Amsterdam in de studio die te zien was in de DIY-video voor zijn ‘Passionfruit’-cover, en coproducent Renaud Letang – die samenwerkte met Feist, Charlotte Gainsbourg en Lianne La Havas – hielp zijn ideeën tot leven te brengen in de beroemde Studio Ferber van Parijs.

Benny Sings – City Pop

Benny’s muziek is altijd geïnformeerd door zijn echte ervaringen en relaties. Na de release van Studio veranderde zijn kijk op het leven totaal. Zijn relatie reikte verder dan de ‘alles-is-verbazingwekkende romantische explosie’ en omvatte huwelijken en baby’s – niet minder opwindend en nog steeds gevuld met ups en downs, maar verankerd in een gevoel van een gedeelde toekomst.

City Pop is zijn meest persoonlijke plaat tot nu toe, zowel qua muzikale smaak, met een sterke invloed van jazz en soul, als de stemmingen die hij uitdrukt. Tekstueel reikt hij diep in zowel zijn ervaringen als zijn verbeelding. Hij viert naïviteit en onderzoekt somberheid, opent zijn hart en ontleedt zijn innerlijke worstelingen. Hij spreekt zelfs zijn dochter, dan slechts één jaar oud, aan op de bewegende “My World”.

Benny worstelt de hele tijd met echte liefde in al zijn vormen: goed en slecht; romantisch en realistisch; episch en kleinschalig; vertrouwd en gloednieuw. Het resultaat is een verzameling liefdesliedjes die zowel intiem als universeel zijn. Hij zegt: ‘Het kwam veel natuurlijker samen dan eerdere records. Ik voel me eindelijk vrij en zelfverzekerd in mijn schrijven, en dit album voelt als het begin van iets nieuws. ”

Over Benny Sings

De muziek van Benny Sings kan worden omschreven als intieme lo-fi Disney hiphopnummers. De termen AOR en Yacht Rock worden vaak gebruikt om zijn zonnige jaren 70 en 80 melodieën te definiëren. Maar het is niet allemaal retro: Benny’s blij-trieste songwriting, eind jaren ’90 R & B-beats en boterachtige productie vormen een geluid dat doet denken aan de soundtrack van een zojuist uitgebrachte indie-komedie.

Zijn debuutalbum in 2003, Champagne People, trok de aandacht van met name het onafhankelijke stedelijke kunstzinnige hiphop- en soulpubliek wereldwijd. In het volgende decennium volgden meer albums: I Love You in 2005, Benny… At Home in 2007 en Art in 2011. Benny hield zijn schare fans groeien (vooral in Frankrijk, de VS en Japan), wat de internationale verkoop en het radio-airplay wereldwijd stimuleerde – BBC Radio 1 & Radio 6 (Gilles Peterson), BBC Radio 2 (Jamie Cullum), KCRW Los Angeles (Anthony Valadez), Radio Nova (Parijs), Beats1 en Studio Brussel (Lefto) .Had tot dan toe grotendeels zelf gewerkt , zijn volgende album toonde een meer samenwerkende Benny Sings.

Boekingen Benny Sings

Op STUDIO (2015) werkte hij samen met Goldlink, Mayer Hawthorne en The Stepkids, wat hem ertoe bracht op te treden bij NPR’s Tiny Desk. Hoewel Benny niet echt een podiumbeest was, toerde hij nogal wat: hij deed veel kleine solo-tochten in de VS, Duitsland en Frankrijk plus een uitgebreide Europese tour ter ondersteuning van Mayer Hawthorne. Benny bouwde een speciale relatie op met Japan, trad elk jaar op in de Billboard Live-clubs en werkte samen met veel Japanse artiesten en merken.

Naast zijn solowerk werkt Benny samen met, produceert en schrijft hij veel met andere artiesten, zoals Rex Orange County, Mocky, The Free Nationals, BEA1991, Mayer Hawthorne, Goldlink, MNDSGN, DATA, 4Hero, Yuko Ando, ​​Sukimaswitch, Instupendo en vele anderen. Benny schrijft ook regelmatig voor commercials en films. Hij kreeg onder meer opdrachten van merken als Kirin, Louis Vuitton, BMW, Uniqlo en Citroën. Zijn originele Benny Sings-nummers zijn gesynchroniseerd voor shows als Girls (HBO), Easy (Netflix) en Nobodies (TV Land). Onlangs won hij de Zabut Award 2017 voor Best Original Soundtrack, voor de muziek die hij maakte voor de animatiefilm Zeezucht.

Kom in de stemming

Benny Sings boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
795 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 dag geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Benny Sings te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Benny Sings wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Benny Sings viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Benny Sings online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Benny Sings boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Benny Sings kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Benny Sings boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!