Lenny Kuhr boeken?

Lenny-Kuhr-Boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Lenny Kuhr boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Lenny Kuhr

Kuhr wint het Cabaret der Onbekenden in Eindhoven. Later dat jaar maakt zij in het Vara-programma Nieuwe Liedjes haar debuut op de televisie.

1968

Het liedje Laat Maar, de A-kant van haar eerste single, maakt Lenny Kuhr samen met Armand. Haar tweede single is De Zigeunerjongen.

1969

Lenny Kuhr wint in Madrid (samen met drie anderen) het Eurovisie Songfestival met het door haarzelf gecomponeerde De Troubadour. De tekst is van de hand van David Hartsema. Kuhr wordt begeleid door arrangeur, componist, gitarist en (latere) platenproducent Piet Souer. De zangeres krijgt een Zilveren Harp.

1970 – 1979

In de periode na het Songfestival is Lenny Kuhr uiterst succesvol in Frankrijk. Ze maakt haar opwachting in de show van acteur en zanger George Brassens (22-10-1921 – 30-10-1981). Daarnaast heeft Kuhr een nummer 1-notering met de single Jesus Christo (1972). In de vroege jaren zeventig zingt de Nederlandse zangeres meer chansons. Later volgen Nederlandstalige- en Engelstalige nummers. Tegen het eind van de jaren zeventig komt Kuhr in contact met tekstschrijver Herman-Pieter de Boer.

1980 – 1989

In 1980 bereikt Lenny Kuhr een nieuw hoogtepunt in haar carrière in Nederland met de single Visite. Hierop zingen Les Poppys mee, die in 1971 bekend werden met Non, Non, Rien N’a Changé. Na het succes van Visite verschijnen in de jaren tachtig diverse single en albums van Kuhr, die de hit echter niet weten te evenaren. Na 1986 wordt het wat stiller rond de zangeres.

1990 – 1994

In 1993 raakt Kuhr voor een jaar haar stem kwijt. De cd Altijd Heimwee is de weerslag van deze moeilijke periode uit haar leven. Op het album, waarop zij wordt begeleid door gitarist Freek Dicke, staan luisterliedjes uit haar nieuwe theaterprogramma, geschreven door Lenny zelf en Herman Pieter de Boer.

1997 – 1998

Gebroken Stenen is in 1997 de opvolger van Altijd Heimwee. Een jaar later al verschijnt Stemmen In De Nacht. De ondertitel van dit album luidt Zoals Zij Schubert Zingt. Kuhr vertolkt op Stemmen In De Nacht liederen van de Oostenrijkse componist gearrangeerd door Nico van der Linden. Herman Pieter de Boer vertaalde de teksten. In hetzelfde jaar komt een compilatie-cd van Kuhr uit.

1999

Als Kuhr en Van Der Linden een nog niet eerder opgenomen nummer opnemen voor een te verschijnen overzicht-cd van Lenny Kuhr’s 30 jarige muzikale carrière besluiten ze een heel album met nieuw materiaal uit te brengen. Op Oeverloze Liefde staan teksten van Kuhr en Herman Pieter de Boer.

2000

Van het album Oeverloze Liefde verschijnt de single Weet Je Die Dingen Nog. Het is een duet van Lenny met haar zusje Ine. Kuhr treedt slechts sporadisch op in het theatercircuit met begeleider Gerard de Graaf (piano).

2001

Kuhr werkt aan Fadista, een album met Nederlandstalige fado’s.

2002

Op het Folkwoods Festival 2002, dat in augustus plaatsvindt in Eindhoven, speelt de zangeres voor het eerst met haar nieuwe band die bestaat uit Gerard de Graaf (vleugel), Cor Mutsers (gitaar/achtergrondzang) en Eric Coenen (basgitaar/achtergrondzang). Vanaf november houdt Lenny Kuhr een logboek bij op haar website. In dezelfde maand doet ze met haar band een proefvoorstelling in het Kloostertheater in Nuenen als voorbereiding op de theatertournee in 2003.

2003

Op 19 september gaat het theaterprogramma Op De Grens Van Jou En Mij in première. De songteksten zijn van Herman Pieter de Boer en haar levenspartner Rob Frank.

2004

Op 29 maart presenteert Lenny Kuhr in Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven haar album Op De Grens Van Jou En Mij, geproduceerd door de zangeres samen met gitarist Cor Mutsers. Toetsenist Will Maas speelt in het seizoen 2004-2005 samen met Mutsers en bassist Eric Coenen in de band van Lenny Kuhr. Zijn debuut in de band is op 15 augustus in Nuenen tijdens het festival Folkwoods.

2005

In juni wordt de Lenny Kuhr officieel geïnstalleerd als ambassadeur van Talent Peter van Tilburgfonds. Panta Rhei is zowel de naam van het nieuwe theaterprogramma als van het album dat gedeeltelijk in Frankrijk is geschreven en is opgenomen in de Markant studio’s te Heeze. De plaat bevat gastbijdragen van het Rubensstrijkwartet, kunstfluiter Geert Chartrou en saxofonist Lior Kuperberg. Rob Frank en Herman Pieter de Boer leveren tekstbijdragen. In oktober is de eerste voorstelling in een kleine bezetting met naast Lenny Kuhr op gitaar Cor Mutsers en op bas Eric Coenen. Het nummer Verder Varen is een fado met Spaanse en Argentijnse invloeden en het Oriëntaals gearrangeerde Sterker Dan is opgedragen aan haar jongst geboren kleinkinderen Micky en Lihi.

2006

Na vier jaar verlaat Eric Coenen de band. Hij vindt zelf een geschikte opvolger in bassist Jurre Hogervorst.

Boekingen Lenny Kuhr

Na afloop van de premièrevoorstelling van haar theatertournee 40 Jaar Verliefd, op 9 oktober in het Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven, wordt Lenny Kuhr benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 40 Jaar Verliefd is tevens de titel van de live-cd die eind september verschijnt. De eerste single van de plaat, het nummer Ga Met Me Mee, is een bewerking van Dans Mon Pays Dans Mon Village met een Nederlandse tekst van Jules de Corte en een nieuw arrangement van Jurre Hogervorst. Will Maas wordt een van de vaste begeleiders in de band van Ilse Delange. Frans de Berg (piano, accordeon) is zijn vervanger.

Kom in de stemming

Lenny Kuhr boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
765 beoordelingen Laatste beoordeling: 5 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Lenny Kuhr te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Lenny Kuhr wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Lenny Kuhr viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Lenny Kuhr online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Lenny Kuhr boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Lenny Kuhr kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Lenny Kuhr boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!