Loïs Lane boeken?

lois lane boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Incl. monitorset

Lois Lane boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Loïs Lane

Monique Klemann is nog maar net 18 wanneer ze met haar vriend Tijd Touber de band Loïs Lane opricht. Geïnspireerd door haar idolen Aretha Franklin, Dusty Springfield en The Supremes ontwikkelt zij een soulvol stemgeluid. In 1985 vraagt Monique haar zus Suzanne of zij de band voor een optreden van de Grote Prijs van Nederland wil versterken en staan de twee voor het eerst samen op het podium. Zo wordt de karakteristieke sound van de band geboren en al winnen ze niet, het éénmalig optreden van de zussen maakt zoveel indruk dat Warner Music ze kort daarna een platencontract aanbiedt.

De eerste single “Break it Up” uit 1987 krijgt onverwacht veel aandacht en staat enige weken in de tippararde. In 1988 heeft Loïs Lane de eerste hit met “Amsterdamned”, de titelsong van de gelijknamige film van Dick Maas. Warner Music gooit eind 1988 al het nationale product eruit en Loïs Lane staat op straat. Met behulp van giften van familie en vrienden richten zij Lowland Records op. Het in eigen beheer opgenomen ‘My BEst Friend’ wordt een grote hit. De muziekindustrie is direct weer geïnteresseerd en in 1989 verschijnt het debuutalbum ‘Loïs Lane’ bij Polydor, dat Lowland Records inlijft. De mini-cd behaalt de eerste plaats in de Album Top100. ‘It’s The First Time’ wordt een Top 10-hit en aan het eind van het jaar is het album platina.

Fortune Fairytales

Op een feest van Polydor voor de verzamelde artiesten van het label, is Loïs Lane -winnaar van de Zilveren Harp- het stralende middelpunt en wordt het succesvolle jaar uitbundig gevierd. Het wordt een gedenkwaardige avond. In 1990 verschijnt ‘Fortune Fairytales’, het eerste volledige album wordt eveneens platina. Met ‘I Wanne Be’, de tweede single, raakt de band opnieuw in een stroomversnelling.

Prince ziet als hij in Nederland is voor een reeks concerten de video op MTV en is zeer onder de indruk van het liedje. Hij zoekt contact en nodigt Lois Lane uit om als opening-act mee te gaan op zijn ‘Nude’-Tour. Hoogtepunt is een serie optredens in een uitverkochte Wembley Arena in Londen. ‘Precious’, dat in 1992 verschijnt wordt deels door Prince geproduceerd en deels door LoisLane zelf. Ze blijven trouw aan hun eigen stijl.

‘Live at the Arena’ en ‘Fireflight’

Na jaren intensief touren komt in 1993 het live-album ‘Live at the Arena’ uit. Hierna slaat Loïs Lane met andere muzikanten een nieuwe richting in en in 1995 komt het album ’Fireflight’ uit. Op dit door Bart van Poppel en Slyde Don Cher geproduceerde album heeft Loïs Lane een meer retro-achtig rockgeluid, met soul en disco-invloeden.

Volgens Monique en Suzanne is ‘Fireflight’ nog steeds hun beste album. De eerste single ‘Tonight’ wordt een top-10 hit. Loïs Lane is een graag geziene band in het ‘live circuit’ en wordt gevraagd voor de ‘Marlboro Flashback’ tour.

Er wordt gekozen voor een flashback naar ABBA. Dit wordt zo’n groot succes dat de vraag naar Loïs Lane ‘goes’ ABBA tot op de dag van vandaag groot is. De daarop volgende jaren heeft de band losse single-successen met ‘Simply Beautiful’ en ’Combat’, de titelsong van de gelijknamige televisieserie waarin Suzanne een rol vertolkt.

In het voorjaar van 2000 verschijnt ’Hear Me Out’ geproduceerd door de Brit Andy Wright (o.a. Simply Red en de Eurythmics).

Girls Wanna Have Fun

Met de single ‘Whatever you may know’ bewijst Loïs Lane dat de zoektocht naar vernieuwing nog niet ten einde is. Terwijl Monique ook begint met solo-concerten en een American Songbook-tour met het Metropole Orkest doet, zet Suzanne zich intensief in voor het goede doel (Orange Babies) en treden ze veel op met andere bekende Nederlandse zangeressen in de formatie ‘Girls Wanna Have Fun’.

Loïs Lane brengt nog twee losse singles uit; de Poppy Dance single ‘When I’m with you’, die de 30ste plaats in de hitlijsten behaald. Voor de bekroonde tv-serie Dunya en Desie wordt “Here you come again” van Dolly Parton opgenomen. In 2004 verschijnt ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Lois Lane een DVD en wordt een reeks zeer succesvolle concerten gegeven.

Boekingen Loïs Lane

In 2006 speelt Monique in de tv-serie ‘Parels en Zwijnen’ een nachtclubzangeres en wordt haar gevraagd de muziek te maken. Naar aanleiding daarvan verschijnt het eerste solo-album van Monique, genaamd ’On Patrol’. In 2013 verschijnt weer een volledig Lois Lane album getiteld ’As one’, opgenomen en deels geschreven in Berlijn. In 2014 volgt een korte tour langs de bekende zalen van het popcircuit.

Tot op de dag van vandaag is Lois Lane bezig met optredens, zij het in het commerciele circuit. Duidelijk is wel dat ze nooit op zullen houden te bestaan. Ze zullen immers altijd zusjes blijven.

Kom in de stemming

Loïs Lane boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
781 beoordelingen Laatste beoordeling: 4 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Lois Lane te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Lois Lane wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Lois Lane viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Lois Lane online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Lois Lane boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Lois Lane kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Lois Lane boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!