De enorm chaotische live-uitzending van het Nationaal Songfestival is zondagavond goed bekeken. Maar liefst 2.053.000 kijkers zagen hoe Sieneke gekroond werd tot winnares. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Alleen het Acht Uur Journaal, Studio Sport Eredivisie en De Reünie werden beter bekeken.

Zij mag door haar overwinning Nederland in Oslo gaan vertegenwoordigen met haar versie van het lied Ik ben verliefd (Sha-la-lie).

De uitzending verliep zeer chaotisch doordat de vakjury zowel de meidengroep Loekz als Sieneke twee stemmen gaf en het publiek massaal op Vinzzent had gestemd.

Het was daardoor aan Pierre Kartner zelf om de uiteindelijke beslissing te nemen. Daar was de componist duidelijk niet erg over te spreken. ‘Ik vind dit echt heel erg vervelend’, zei Pierre, nadat hij eerst ‘subtiel’ had duidelijk gemaakt dat Peggy zijn persoonlijke voorkeur genoot. ‘Ik kan het niet doen, ik vind ze even sterk’.

Nadat er lichtelijke paniek uitbrak in de studio en de muzikant het bijna af wilde laten hangen van kop of munt, spoorde presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen hem vriendelijk doch dringend aan een keuze te maken. ‘Ik wil het nú horen!’, riep ze tegen Pierre. ‘Nou, dan Sieneke‘, wist de schrijver van het lied uiteindelijk uit te brengen.

De finale van het Eurovisiesongfestival heeft – na twee halve finales op 25 en 27 mei – plaats op zaterdag 29 mei in de Noorse hoofdstad. Per halve finale nemen zeventien landen het tegen elkaar op en gaan de tien acts met de meeste stemmen van de Europese televisiekijkers door naar de eindronde. Sieneke komt uit in de tweede halve finale, op 27 mei.

Sieneke boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een optreden.