Afgelopen woensdag 7 april 2010, was het precies twintig jaar geleden dat Marco Borsato zijn carrière als zanger begon. Het was namelijk op 7 april 1990 dat hij mee deed aan de Soundmixshow van Henny Huisman en met de vertolking van het nummer ‘At This Moment’ van Billy Vera als winnaar uit de bus kwam.

Het grappige is dat hij nooit gedroomd heb van beroemd worden of succesvol zijn. Marco wilde vooral zingen, mensen vermaken.

Eigenlijk was het min of meer toeval dat hij mee deed, er bleek een plekje in de voorronde van de Soundmixshow beschikbaar te zijn gekomen nadat een kandidaat uitgevallen was. Hoewel hij uiteraard nerveus was, heeft hij enorm genoten van dat optreden tijdens die bijzondere finale! Duizenden en duizenden mensen belden naar het speciaal geopende nummer en het Nederlandse telefoonnetwerk had de grootste moeite om alle telefoontjes te verwerken. Maar na een zenuwslopende wachttijd was het overduidelijk: met een enorme meerderheid aan stemmen won Marco als Billy Vera de finale van de soundmixshow!

En nu zijn we twintig jaar verder. Twintig jaren vol prachtige momenten, waanzinnige optredens en veel, veel muziek! Marco heeft ontzettend genoten van de afgelopen twintig jaar en vind het ook zeker iets om bij stil te staan! En dat gaan ze doen ook! Want op 8 en 9 juli staat Marco met zijn band in het Westerpark in Amsterdam. Een uitgelezen kans om terug te kijken naar alle muzikale hoogtepunten die hij samen met de fans heeft mogen delen de afgelopen jaren. De eerste voorzichtige hitjes, de grote successen, de liedjes die je niet zo vaak hoort maar altijd een feest van herkenning zijn, ze passeren allemaal de revue in deze avondvullende show!

Het Westerpark heeft zich al heel vaak bewezen als een zeer bijzondere, sfeervolle locatie. Het is makkelijk bereikbaar, intiem en ongelofelijk gezellig! In juli is de zomer natuurlijk volop bezig, wat moet het heerlijk zijn om tijdens dit concert samen te genieten van de zonsondergang. Om al zingend afscheid te nemen van een warme zomerdag en de zwoele zomeravond te omarmen! Marco kan niet uitleggen hoeveel zin hij in deze twee zeer speciale concerten heeft! Velen van zijn fans heeft Marco de afgelopen jaren in het publiek zien staan. Soms enthousiast vooraan, waarbij ze elkaar een hand konden geven, soms wat verder naar achteren, dansend op de muziek en soms relaxed op de tribunes, overweldigd door de dynamiek van de avond.

Op donderdag 8 juli en vrijdag 9 juli staat Marco dus in het Westerpark. En als hij  terug kijkt naar de momenten die hem in het bijzonder zijn bijgebleven, liedjes die hem raakten of concerten die diepe indruk op hem maakten, dan waren de grote fans  daar altijd bij! Daarom hoopt Marco zijn fans ook bij deze speciale shows te mogen begroeten! Shows waarin ze terug kijken vanaf het moment dat die een tikkeltje naïeve jongen met zijn hoed op de eerste noten van ‘At this moment’ zong, tot zijn laatste single ‘Dochters’ die uitgeroepen is tot grootste Borsato-hit.

Marco Borsato boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron:De Sterrenparade