De Limburgse formatie Rowwen Heze is dit jaar vijfentwintig jaar actief binnen de Nederlandse muziekwereld. De band gaat dit groots vieren met nieuw werk, een speciale jubileumshow en een ludieke actie op iedere vijfentwintigste van de maand.

Op 24 september 2010 bestaat ze precies 25 jaar, a.s. zaterdag (25 september) doet de band Arnhem aan voor een groots concert in De Rijnhal vanaf 20.00 uur.

De Limburgers kunnen terugblikken op een groot aantal hoogtepunten. Pinkpop, Roskilde Festival, UITmarkt Amsterdam, voorprogramma Rolling Stones in Landgraaf, gezamenlijke optredens met Los Lobos en Flaco Jimenez, meer dan zeshonderdvijftigduizend verkochte albums – zowel op vinyl als CD -, talrijke gouden en platina platen, een jaarlijks topevenement met meer dan vijftienduizend bezoekers in het eigen dorp en een trouwe schare fans in heel Nederland en België. Rode draad door de activiteiten is het thema Zilver. De bandleden blikken terug op de vele hoogtepunten die zij daarin met alle fans beleefden. Van Niks Stront Niks in 1987 via de landelijke doorbraak op Pinkpop 1992 tot de jaarlijkse Slotconcerten in het eigen dorp America, alles wordt dit jaar uitbundig gevierd.

De jubileumtour bestaat uit vijfentwintig speciaal geselecteerde optredens door het hele land met een setlist van vijfentwintig nummers uit de afgelopen vijfentwintig jaar. Uiteraard zal de veelzijdigheid van de band naar voren komen, maar ook de interactie met het publiek. De jubileumtour Zilver startte op 16 april in Sambeek. De exacte data en locaties van de vijfentwintig optredens worden bekend gemaakt via www.rowwenheze.nl. Naast deze speciale jubileumtour zal de band verschijnen op diverse festivals en evenementen waar natuurlijk ook het jubileum centraal zal staan.

Op dinsdag 25 mei is de laatste single verschenen van de Limburgse formatie met de veelzeggende titel: Wakker Vur De Wekker.Achter de schermen wordt nu al hard gewerkt aan het zestiende Rowwen Hèze album. Teksten worden gedicht, muziek wordt gecomponeerd en de arrangementen worden geschreven. Tijdens het jubileumjaar zal regelmatig nieuw werk worden gepresenteerd vooruitlopend op een nieuw album. Gedurende het jubileumjaar zal de band op iedere vijfentwintigste van de maand van zich laten horen. Met surprise acties, optredens en evenementen wordt het jubileum zo door het hele land gevierd. Hoe, wat en waar blijft vooralsnog een verrassing.

Rowwen Heze boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:De Sterrenparade