De 3 J`s zullen Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

De 3 J `s gaan zelf hun liedje schrijven. Daartoe gaan ze de komende maanden een paar keer naar Zuid-Frankrijk. Volgend jaar zullen tijdens een nationale finale vijf liedjes presenteren. Het tv-kijkende publiek krijgt vijftig procent zeggenschap welk liedje naar Duitsland moet gaan. Ons land zal volgend jaar in elk geval wederom met een Nederlandstalig nummer op het liedjesevenement staan.

De drie mannen, Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte, hebben toegezegd omdat ze de afgelopen jaren zagen dat er op het Songfestival weer ruimte is voor echte liedjes. "Het gaat niet alleen meer om de grootste jurk”, zeiden de mannen. "Wij zagen dat ook kleine liedjes worden gewaardeerd. Dat heeft onze ogen geopend. Dat is precies de muziek die wij maken. Er is op het Songfestival dus ook plek voor ons.” De 3JS werden de afgelopen twee jaar ook al gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen, maar wezen dat verzoek steeds af. "In Duitsland willen we dicht bij ons zelf blijven.”

Het is voor het eerst sinds 1984 dat Nederland weer een act uit Volendam naar het Eurovisie Songfestival stuurt. In dat jaar werd ons land vertegenwoordigt door Maribelle die met Ik Hou Van Jou een plek iets onder de middenmoot behaalde. De inzending werd echter wel een klassieker onder Songfestivalfans, zelfs internationaal werd het opgepikt. Er zijn versies in diverse talen verschenen.

3 J`s boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:telegraaf