De 3 J`s hebben dit jaar nauwelijks tijd om Kerstmis te vieren. De drie succesvolle Volendammers staan meer op de bühne dan dat ze thuis zijn bij hun gezinnen. „Maar daar hebben we wat op gevonden”, vertelt gitarist Jaap Kwakman. „We nemen onze vrouwen gewoon mee. Zo kunnen we evengoed een beetje samen zijn.”

Er is wel wat veranderd het afgelopen jaar voor Jaap Kwakman , Jaap de Witte  en leadzanger Jan Dulles. Het trio deed mee aan het Songfestival, gooide daar niet de gehoopte hoge ogen maar koestert de ervaring. Jan: „Wij waren eigenwijs en dachten positieve indruk te maken op het Songfestival met een normale popsong en geen circus eromheen. Maar dat evenement gaat al veertig jaar zoals het gaat. Onze muziek is daarvoor misschien niet zo geschikt.”

Dat ze met zijn drieën werken, ervaren de 3JS allerminst als een probleem. Jaap de Witte: „Dat is juist heel democratisch. Als je stemt over bepaalde keuzes, kom je altijd uit op een meerderheid! Los daarvan beseffen we heel goed dat over smaak niet valt te twisten en dat respecteren we in elkaar. Als de balans tussen ons drieën blijft werken, kun je op het scherpst van de snede opereren.”

En dat is precies wat het trio nu doet. In januari lanceren ze achter elkaar verschillende projecten. Jaap Kwakman: „Onze nieuwe single De Weg wordt op nieuwjaarsdag digitaal gelanceerd en een paar dagen later fysiek. Halverwege de maand gaat onze theatershow 4 Elementen in première en aan het einde van de maand het gelijknamige album.”