Het liedje, de act, de zang van de 3 J`s… het was allemaal niet genoeg om door te gaan naar de grote finale van het Songfestival aanstaande zaterdag.

Bandlid Jaap Kwakman twitterde meteen na afloop: „Vrede mee….. Geen pijl op te trekken…. Trots. En bedankt!!!!!! Iedereen!“

"Zonde", reageerde commentator, dorps- én vakgenoot Jan Smit na afloop. "Het heeft niet zo mogen zijn. lag echt niet aan de jongens. Fantastische, goede act, zuiver gezongen. Als het dan niet lukt, houdt het gewoon op. Wat een deceptie zeg. Heel erg jammer. Wel rekening mee gehouden, maar niet op gerekend."

De tien landen die wel een finaleplaats hebben behaald, zijn Estland, Roemenië, Moldavië, Ierland, Bosnië en Herzegovina, Denemarken, Oostenrijk, Oekraïne, Slovenië, Zweden.

Donderdag stemde de kijker thuis. De landelijke vakjury’s hadden hun stemmen eerder al bepaald tijdens de repetities. In de vijfkoppige jury van Nederland zitten onder anderen zangeres Mandy Huydts, zanger Tim Douwsma, dj Fred Siebelink en directeur Frank Helmink van Buma Cultuur.

De eerste halve finale was dinsdag. Toen zaten Servië, Litouwen, Griekenland, Azerbeidzjan, Georgië, Zwitserland, Hongarije, Finland, Rusland en IJsland bij de eerste tien.Zaterdag strijden 25 landen om de winst bij de 56e editie van de Europese liedjeswedstrijd. Vijf landen konden de halve finales overslaan, de grootste betalers: Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Duitsland.