Voor hun nieuwe album halen de 3 J`s alles uit de kast. De Volendammers wisten bandoneonspeler Carel Kraayenhof en strijkers van het Metropole Orkest te strikken voor een deuntje. Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte werken al drie maanden keihard aan de opvolger van ‘Kamers van m’n hart’. "Ondanks dat het altijd een hoop stress en onzekerheid met zich meebrengt zijn dit toch de mooiste periodes in onze levens", schrijf zanger Dulles zondag op de site van de band.

 Novum meld verder; Voor de nieuwe plaat regelden de 3 J`s een aantal bijzondere duetten. Zo zal bandoneonspeler Carel Kraayenhof te horen zijn. "We hadden een heel mooi romantisch lied geschreven toen we bedachten dat het lied een mooie accordeon kon gebruiken. Toen we ons afvroegen wie we het beste konden bellen, kwamen we op het idee om niet een accordeon maar een bandoneon te laten spelen."

Anderhalve week geleden troffen de heren elkaar in de studio. Kraayenhof, die eerder prinses Máxima tot tranen roerde tijdens haar huwelijk met kroonprins Willem-Alexander, raakte ook de gevoelige snaar van de 3Js. "En daar zaten wij als de drie Máximas met glinsterende oogjes te luisteren naar ons eigen liedje dat ineens vele malen mooier was geworden."

De 3Js wisten ook vier strijkers van het Metropole Orkest te strikken. "Twee jaar geleden ontmoetten wij Tom Bakker, arrangeur van het Metropole Orkest. We spraken toen af dat hij een keer iets voor ons zou arrangeren." Dat ‘iets’ zijn zes nummers voor de nieuwe plaat geworden. Volgens Dulles heeft de samenwerking geleid tot ‘een paar behoorlijk geflipte strijkerpartijen’

3 J`s boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.