De 3 j`s zijn maandag rond kwart over twaalf per boot vertrokken naar het Duitse Düsseldorf. Daar vertegenwoordigen ze Nederland later deze maand op het Eurovisiesongfestival met het nummer Never Alone. "We gaan dus via het Amsterdam rijnkanaal. Dan de IJssel. En dan de Waal. Uiteindelijk de Rijn. Wat een schip btw…," twitteren de Volendamse mannen.

Burgemeester Willem van Beek van Edam-Volendam, TROS-directeur Peter Kuipers, Jan Smit en Nick & Simon zwaaiden de Volendamse bandleden Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte uit. In Düsseldorf verblijft het trio op het vijfsterrencruiseschip The Royal Crown, dat aan een steiger in het centrum komt te liggen.

„Jullie vechten niet alleen”, zei de burgemeester, refererend aan de Nederlandse versie van Never Alone: Je vecht nooit alleen. „Heel Nederland staat achter jullie. We hopen dat jullie afrekenen met onze nationale frustratie dat we maar niet door de halve finale komen.” Nederland is er de afgelopen zes jaar niet in geslaagd de finale te bereiken. De 3JS hebben via Twitter ook hun fans bedankt voor de steun. "Iedereen alvast bedankt voor alle gelukwensen en al het vertrouwen in een goede afloop. Hierdoor vertrekken we met ’n goed gevoel."

De halve finales van het Eursovisiesongfestival vinden plaats op dinsdag 10 en donderdag 12 mei. Op die tweede datum treden de 3JS op. Als de Volendamse bandleden voldoende punten krijgen, gaan ze door naar de finale van zaterdag 14 mei. In totaal nemen 43 landen aan het liedjesfestijn deel.