Dit jaar is het vijfentwintig jaar geleden dat Marco Borsato de Soundmixshow won en dus zit hij vijfentwintig jaar in het vak! Marco Borsato is al enkele jaren gevolgd door een kleine cameraploeg die hem bij veel bijzondere momenten vastlegt. 

Marco; “ Dat doen ze al een jaar of acht! Ik ben gevolgd tijdens de mooiste momenten, zoals grootse concerten, de film Wit Licht, mijn reizen voor Warchild, het coachen voor The Voice of Holland, maar ook tijdens het failliet gaan van The Entertainment Group.

Maar uiteraard ook de laatste jaren waarin ik mijn weg weer vervolgde. Er zijn interviews afgenomen met ruim honderd mensen, er zijn concertbeelden en beelden achter de schermen, het is teveel om op te noemen. Erland Galjaard , de tv-baas van RTL4, hoorde  een aantal jaren geleden dat ik mij liet volgen door een camera. Erland:

“Marco is de grootste muzikant van de afgelopen decennia in Nederland, een talentvolle man met een geweldige positieve uitstraling. Hij is on-Nederlands goed. Marco is altijd welkom. Ik zou het graag uitzenden!” Welkom voel ik mij zeker bij RTL4 en met Erland heb ik ook een fijne band en daardoor is er een mooie samenwerking ontstaan. Een deel van de beelden die de afgelopen jaren zijn gemaakt zijn verwerkt in deze documentairewaar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd en daar ben ik ongelofelijk blij mee! Er is zo ontzettend veel gebeurd dat het voor mij heel waardevol is om dit allemaal te kunnen documenteren.

Er is natuurlijk geen beter moment om jullie deze unieke beelden te laten zien dan in mijn jubileumjaar.