Adlicious (X factor 2011)oftewel Jordy van Toornburg (23), Shirley Spoor (25) en Laise Sanches (27) uit Rotterdam beproefden hun geluk vorig jaar in de Britse X Factor en wisten talentenjachtgoeroe Simon Cowell te imponeren.

Ze schopten het van de 200.000 deelnemers tot de laatste 50. Jordy vertelt aan Pagina Privé: „Simon maakte indruk met zijn gezag. Hij heeft een koele uitstraling. Je weet nooit goed wat hij denkt. Cheryl Cole vond onze harmonieën te gek, een enorme eer.”

De Nederlandse X Factor bevalt het trio eigenlijk beter. „In Engeland was alles veel groter en hierdoor minder persoonlijk. Je bent daar een nummer, terwijl je hier na een of twee dagen al met de juryleden kan praten. Ze zijn veel beter te benaderen. In Engeland werden de opnames stilgelegd als een van de juryleden moest roken. Het ging inderdaad om Simon Cowell, haha.”

Het trio wordt al, net als winnaar Ben Saunders vanaf het begin van The Voice of Holland, gezien als grote favoriet. Laise: „Dat Gordon zo enthousiast is, helpt en geeft zelfvertrouwen. Maar je weet niet hoe je liedje bij het publiek zal vallen. Ik denk dat we onszelf zijn, dat is het belangrijkste. We gaan proberen om onszelf telkens opnieuw uit te vinden. Het blijft een tv-programma, het kan zo afgelopen zijn.”