Onlangs presenteerde Willem Barth zijn vijfde studioalbum, getiteld "WB". Niets is aan het toeval overgelaten om hier een topalbum van te maken. De productie lag in handen van Waylon van der Heijden (o.a. Django Wagner, Frans Duijts, Stef Ekkel), Manfred Jongenelis (o.a. Corry Konings, Grad Damen) en Edwin van Hoevelaak (o.a. Gerard Joling, Nick & Simon, Jeroen van der Boom).

Voor de Doetinchemse volkszanger is nr 9 de hoogste notering tot nu toe. (Het album "Doe het goed" stond op nummer 19)

Willem Barth: "Dit is voor mij bij uitstek de kans om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met de muziek die mij al heel mijn leven lang inspireert en die diep in mijn hart leeft. Ik heb de afgelopen periode een groep fantastische muzikanten om mij heen verzameld met wie ik dezelfde passie voor dit repertoire deel. Met dit album "WB" sla ik een symbolische brug naar een nieuwe muzikale richting in mijn carrière zonder te vergeten waar mijn roots liggen. Het is voor mij een droom die uitkomt en beschouw het als een unicum om deze muziek met het publiek, mijn fans, te mogen delen."

Ontmoet en begroet Willem Barth aanstaande zaterdag 4 september in de Media Markt te Hengelo of in de Media Markt te Ede. Volgende week zal Willem langs de radiostations gaan voor de promotie van het album en daarna volgen er nog meer in – stores. Ook zal Willem nog een aantal signeersessies verzorgen de komende tijd.

Willem Barth boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.