Het debuutalbum van Ancora, getiteld ‘Vrij Als De Wind’, komt deze week binnen op de felbegeerde nummer 1 positie in de Top 100 van de GFK Dutch album charts.

Slechts een week na de release van ‘Vrij Als De Wind’ bereikt Ancora de ereplaats in deze lijst. De zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Martin Dams brengen een unieke mix van Shanty, Irish folk en pop.

Aan de eerste luxe oplage van de cd is bovendien een dvd toegevoegd, met prachtige clips van alle afzonderlijke tracks. Het is voor het eerst dat een groep een debuutalbum vergezeld laat gaan met een dvd met zeer professioneel geschoten videoclips van alle songs.

Ter promotie van het album koos de groep Ancora afgelopen maandag het ruime sop voor een ‘rondje Zuiderzee’. Aan boord van de prachtige zeilboot ‘De Inspiratie’ deed Ancora de afgelopen week Enkhuizen, Hoorn, Volendam en Kampen al aan, alwaar zij een gratis optreden gaven voor het aanwezige publiek in de haven.

De promotietour wordt zaterdag 7 september afgesloten in de haven van Stavoren. Piet Paulusma, groot fan van Ancora, volgde de band ‘op de voet’ en presenteerde iedere avond zijn ‘Piets Weerbericht’ vanuit de desbetreffende haven.