Angela Groothuizen neemt haar twee X Factor-finalisten in bescherming tegen fanatieke fans. Haris en Adriaan kunnen rekenen op een flinke dosis aandacht van hun vrouwelijke aanhang. "Soms wordt volstrekte porno naar ze gestuurd", vertelt Angela voor de camera van Novum Nieuws.

"En dan zijn ze toch nog maar 17 en 18 jaar." "Het is ook wel intimiderend", vertelt Angela over de vele aandacht voor de twee zangers. "Fans kunnen echt onder je huid gaan kruipen. Ik ben ook tieneridool geweest. Ik weet hoe het is. De grens tussen liefde en haat is heel dun." Angela heeft met de jongens afgesproken dat ze zich volledig richten op de finale van X Factor, die vrijdagavond plaatsvindt. "Concentreer je eerst maar op de finale en daarna zoek je het maar uit", herinnert Groothuizen zich haar wijze raad voor haar kandidaten. "De laatste week is heel zwaar voor ze." Al te druk maakt Angela zich niet over Haris en Adriaan. "Ze zijn heel slim, heel leuk en heel verstandig, dus ik ben niet zo bang. Ook al zijn ze nu idolen, het zijn wel twee jongens die serieus muzikant zijn."

Groothuizen is blij dat het haar is gelukt haar beide kandidaten tot in de finale te brengen. Haris en Adriaan nemen het vrijdag op tegen B-Brave, de boyband die wordt begeleid door Gordon. "We zijn tevreden over de score van dit seizoen", zegt Angela. "We wilden een jonger publiek en dat is gelukt. We hebben drie potentiële idolen en het publiek mag kiezen." Volgens Angela heeft het publiek vrijdag ook echt iets te kiezen. "De jongens doen het alleen. Adriaan zit achter de piano en begeleidt zichzelf en dat doet Haris ook. B-Brave doet het natuurlijk met dans en een tape, waar ook nog wel wat koor op staat, maar dat geeft helemaal niet als je zo’n geweldige act neerzet.

Het is dus een totaal andere wereld: het showelement of de muziek. Dat mogen de mensen gaan bepalen."