Antje Monteiro is door de jury van Sterren Dansen op het IJs geloosd. "Uiteraard is dit op z’n zachts gezegd een beetje vreemd."

De zangeres kreeg vorig weekeinde nog hele hoge cijfers, nu werd ze ijskoud naar huis gestuurd.

"Voor mij was het allemaal heel erg onwerkelijk… had ik dan zo slecht geschaatst? Ryan, mijn schaatspartner, riep al steeds dat het bijna foutloos was en ik weet met zoveel ervaring toch ook wel wanneer ik iets echt goed of slecht doe?", schrijft Antje op haar weblog.

"Vorige week werd ik door de jury totaal onverwacht de hemel in geprezen en kreeg ik zulke hoge punten, dat ik meteen op een gedeelde eerste plaats kwam te staan. Afgelopen week kreeg ik van diezelfde jury ineens hele slechte cijfers, omdat mijn kür niet leuk genoeg was en ik blijkbaar liet zien dat ik het moeilijk vond. Ik kreeg vervolgens zulke lage cijfers dat ik er ook meteen uit lag."

"Ik ging er de volgende dag dan ook eens goed voor zitten om de filmpjes terug te bekijken. En inderdaad… het was verre van slecht! Dus hoe, wat en waarom blijft voor ons allemaal een vraag."

Ook Monique Sluyter werd naar huis gestuurd. Christophe Haddad en zijn schaatspartner bleven na de skate-off in de show.