Een mijlpaal voor Arie Ribbens. De 73-jarige zanger, die vorig jaar door kanker werd getroffen, gaat tijdens carnaval voor het eerst weer optreden. „Ik voel me zo goed dat ik het aandurf”, glundert hij. „Volgende week vrijdag in Gorssel ga ik voor het eerst sinds ik ben behandeld de bühne op.”

„Ik vind het spannend”, vervolgt Arie, die grote carnavalskrakers als Brabantse nachten zijn lang en Polonaise Hollandaise maakte. „Het is per slot van rekening al maanden geleden dat ik voor het laatst aan het werk was. Mijn vrouw Cea en ik passen deze week op onze kleinzoon. Ik zal veel voor hem gaan zingen, zodat ik mijn stembanden kan opwarmen.”

Arie, bij wie vorig jaar mei longkanker werd vastgesteld, is enorm aangesterkt. „Ik ben bestraald en er is een stuk long verwijderd”, vertelt de zanger. „In totaal ben ik wel twintig kilo afgevallen. En in plaats van ze er weer allemaal aan te eten, probeer ik mijn gewicht zo te houden. Dat zal best wel lastig zijn, want het is wel zo dat eten me weer goed smaakt. Dat was vorig jaar wel anders.”

De zanger beseft door alles wat hij meemaakte hoe broos het leven is. „Neem nu laatst journalist Sander Simons, die euthanasie liet plegen. Dan gaan de rillingen me over de rug. Ik besef dat het met mij ook heel anders had kunnen lopen en dat een wonder is geschied. Ik ben ’schoon’ verklaard. Daarom genieten Cea en ik nog meer dan ooit tevoren.”

Arie Ribbens boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

bron:telegraaf