Armin van Buuren heeft donderdagavond acht International Dance Music Awards gewonnen. De 37-jarige Nederlander werd in Miami onder meer uitgeroepen tot beste trance-dj, beste soloartiest en beste producer. Hij had elf nominaties op zak.

Andere categorieën waarin Van Buuren als winnaar uit de bus kwam waren beste compilatie of dj-mix en beste podcast of radiomixshow, voor respectievelijk zijn compilatiealbum en 538-programma, beide genaamd A State of Trance. Bovendien werd zijn hit This Is What It Feels Like, met zanger Trevor Guthrie, verkozen tot beste trancenummer. De bijbehorende clip was de beste muziekvideo en Guthries zang werd bestempeld als beste gastoptreden.

Van Buuren was niet de enige Nederlander die in de prijzen viel bij de uitreiking van de International Dance Music Awards. Martin Garrix ging met drie prijzen aan de haal. De pas 17-jarige dj beleefde volgens stemmers het afgelopen jaar de grootste doorbraak, zowel onder dj’s als danceartiesten in het algemeen. Zijn hit Animals werd bovendien uitgeroepen tot beste electro/progressive housenummer. "Gewonnen in elke categorie waarin ik was genomineerd!", jubelt hij via Twitter.

Ook Hardwell bleef niet met lege handen achter. De 26-jarige Nederlander, die vorig jaar door het toonaangevende Britse blad Dj Mag werd uitgeroepen tot beste dj van de wereld, verzilverde twee van zijn zes nominaties.

De uitreiking van de International Dance Music Awards is onderdeel van de Winter Music Conference. Tijdens de toonaangevende awardshow in de internationale dance-industrie werden in 57 categorieën prijzen uitgereikt.