Carice van Houten stond met tranen in haar ogen op het podium. Voor Nederland helpt Haïti zong de actrice gisteravond live met Dinand Woesthoff. Carice: „Ik wilde alles doen. In het telefoonpanel zitten, op mijn kop gaan staan, maar zingen… Ik heb toch ’ja’ gezegd. Om samen iets te doen tegen de complete ontreddering in Haïti.”

Reinout Oerlemans, producent van het gigantische tv-spektakel van gisteravond, had twee nachten niet geslapen. Hij liep evengoed, licht bebaard, rond met een gelukzalige glimlach. Reinout was de grote artiestenverbroederaar. Unieke combinaties zongen samen voor Haïti. Het werd een ongekend indrukwekkende show.

Carice: „Ik werd afgelopen woensdag pas gevraagd door Reinout. Hij dacht: ’Ik heb de hoofdrolspeelster uit Komt een vrouw bij de dokter en de band, Kane, die de titelsong heeft gemaakt, waarom zou ik die niet combineren?’ Ik zei: ’Mag ik er een uurtje over nadenken.’ Toen dacht ik: ja, als ik met Dinand mag zingen, kunnen we samen iets doen voor Haïti.”

De zanger bleek heel zorgzaam voor zijn supernerveuze gelegenheids-duetpartner, met wie hij No Surrender ten gehore bracht. In plaats van twee keer, hebben ze ’s middags vijf keer gerepeteerd. Dinand: „Voor ons is het al een heel ding, dit live op tv doen, en zij moet uit haar bekende wereld van acteren stappen. Carice heeft een goede stem. Dit is ook wat het is: samen vechten voor een goed doel, artiesten die de gelederen sluiten om Haïti te steunen.”

Kane boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.