Artiestenmanager Jaap Buijs is overleden. “Mijn vader en beste vriend, is helaas niet meer, rust zacht”, schreef zijn zoon Aloys Buys zondag op Twitter. Jaap Buijs is 69 jaar geworden.

Twee jaar geleden werd bij Buijs maagkanker geconstateerd. Hij moest een operatie ondergaan en werd in april 2014 kankervrij verklaard. De ziekte keerde echter terug. Aloys Buijs liet in juni in televisieprogramma Shownieuws weten dat zijn vader ongeneeslijk ziek was en aan slokdarmkanker leed.

Buijs vertegenwoordigde voor het bureau Volendam Music bekende artiesten zoals Jan Smit, George Baker en 3JS. Zij reageerden op sociale media bedroefd op het overlijden van de artiestenmanager. Jan Smit twitterde een foto van Buijs met daarbij de tekst: “Rust zacht vriend….”. Ook Jans zus Monique is aangeslagen. ,,Je hebt een oneerlijke strijd helaas verloren.. Bedankt voor alles. Rust zacht, lieve Jaap”. Zangduo Nick & Simon sprak op Twitter over het ,,einde van een tijdperk”. De 3JS noemden het ,,een zwarte dag”.

Ook artiesten buiten de ‘stal’ van Buijs reageerden via Twitter verslagen op de dood van de manager. “Hij was een vakman maar ook een bijzonder mens”, aldus Frans Bauer. Marco Borsato wenste de nabestaanden veel sterkte.

Foto: Nick van Ormondt