Azerbeidzjan haalt dit jaar alles uit de kast om het Eurovisie Songfestival te winnen. Ze sturen de 17-jarige Safura naar Oslo met het liedje Drip Drop.

Enkele maanden geleden won ze de lokale versie van Idols.

Maar haar nummer is nauwelijks nog Azerbeidzjaans te noemen… In Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, is Safura al maanden niet meer geweest. Ze pendelt heen en weer tussen Kiev, Stockholm en Londen.

Niets wordt aan het toeval overgelaten. Drip Drop is geschreven door Zweedse componisten die eerder samenwerkten met Madonna en Britney Spears. Haar videoclip is gemaakt door een regisseur die met Michael Jackson werkte. De choreografie in Oslo komt voor rekening van de man die prijzen kreeg voor de danspasjes van Beyoncé.

En een album om wereldwijd uit te brengen, ligt al klaar. De strategie zou wel eens kunnen werken. Bij de bookmakers deelt Azerbeidzjan de eerste plaats met Duitsland en Israël.

In Amsterdam, waar eergisteren een bliksembezoek werd afgelegd, leek Safura verlegen en vermoeid. „Maar op het podium komt ze tot leven”, bezwoer haar Zweedse manager Michael Karlsson, die zichzelf een hitmaker noemt.

„Safura is als een ruwe diamant. We zijn haar aan het slijpen. Het Eurovisie Songfestival is niet de eindstreep, maar maakt slechts onderdeel van een plan om van Safura een grote ster te maken.” Drip Drop staat inmiddels op 1 in Bulgarije en in de top 10 in Rusland.

Welke inzending Safura in Oslo als concurrenten ziet? Dat weet ze niet. „De liedjes die tweede en derde in Zweden zijn geëindigd, die vind ik mooi”, zegt ze.

De afgelopen maanden is de 17-jarige gedrild. Danslessen, mediatraining en zangcoaching bepaalden haar dagen.

„Ik ben een gevoelig meisje. Maar de afgelopen maanden ben ik sterk geworden. Het was altijd mijn droom om zangeres te worden. In eigen land wil ik net zo groot als Beyoncé worden.”

Sieneke boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron:telegraaf