B-Brave probeert boze fans te paaien met een gratis concert. De Nederlandse boyband haalde zich de afgelopen dagen de woede op de hals van duizenden mensen door vrijdag op het allerlaatste moment een concert in Andijk af te gelasten ‘wegens privéomstandigheden’.

De verontwaardiging werd aangewakkerd toen enkele uren na de afzegging een foto opdook waarop de vijf jongens op de eerste rij zaten bij de Amsterdam Fashion Week. Daarna overwoog de organisatie, Stichting Dijkpop, juridische stappen te ondernemen.

"We willen duidelijk maken dat we absoluut niet het optreden in Andijk hebben afgezegd om de Amsterdam Fashion Week te kunnen bijwonen", laat de band weten via Twitter. "Die show die wij hebben bijgewoond was vroeg in de middag, en de omstandigheden hebben daarna pas plaatsgevonden. Wij zijn momenteel bezig met de organisatie om dit op te lossen, want het laatste dat we willen zijn gedupeerde fans."

"Hopelijk kunnen we dit met een gratis concert en een meet & greet oplossen", besluit de band. "Our fans are our all. Keep you posted." Wanneer het concert plaats moet vinden is nog onbekend.