In navolging van de geur DJ oftewel aroma jockey, die tijdens het draaien het publiek bespeelt met een mix van de meest fantastische geuren, komt de Drentse rock & roll band Mooi Wark met een heus geurconcert. De boerenrockers zijn daarmee de eerste band die dit concept zullen hanteren. Tijdens de speciale show die Mooi Wark op 28 september geeft in Paradiso Amsterdam zullen zij het publiek op een subtiele wijze laten kennismaken met de geur van het Drentse platteland. Hiervoor hebben ze – hoe kan het ook anders – een beroep gedaan op de enige echte officiële ‘Boerenlucht’ die Johan Vlemmix onlangs op de markt bracht in samenwerking met een ondernemer uit Ruinerwold.

“Het optreden in Amsterdam is voor zeer bijzonder omdat wij daar een live-DVD en CD zullen gaan opnemen.” zegt bassist William Bossong. “Bovendien wil iedere band graag een keer in de poptempel van Nederland staan.” voegt hij daaraan toe. “Het koppelen van een geurconcert aan de show is natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om ons visitekaartje af te geven en een extra bijzonder sfeertje te creëren.”

 Voorafgaand aan de show zal Johan Vlemmix een korte publieke demonstratie geven, waarna Mooi Wark de boerengeur tijdens het optreden zal verspreiden. Een ventilator zorgt er voor dat de met zorg bereide aroma het publiek bereikt. De geur zal soortgelijk zijn aan het product ‘Boerenlucht’ wat momenteel gretig aftrek vindt in de winkels, maar dan in een ietwat mildere vorm. De band wil daarmee voorkomen de aroma de overhand krijgt en dat de kleding van de bezoekers een uur in de wind gaat stinken. “Men mag het ruiken, maar het moet niet de overhand krijgen” lacht William Bossong met een knipoog.

Mooi Wark boekt u bij Twilight Entertainment