The Voice of Holland kandidate Barbara Straathof (The Voice of Holland ) , onderdeel van het team van Marco Borsato, was doodsbang om door John de Mol weggestuurd te worden!

Barbara Straathof (Voice of Holland) is zich heel bewust van haar onzekerheid en heeft daarom juist voor Marco als coach gekozen. “Hij kan mij geruststellen en dat heb ik nodig. Voor een liveshow krijg ik al vanaf donderdag geen hap meer door mijn keel en doe ik geen oog meer dicht. Vlak voor ik op moet, sta ik haast kokhalzend achter het podium. Ik kan de zenuwen maar niet onder controle krijgen.”

“Waar ik dan bang voor ben? Dat mijn timing beroerd is. Dat het publiek het niks vond. Of dat ik in de orkestbak val. Voor de blinde audities heb ik een nummer bij zangcoach Babette Labeij gezongen als een soort voorronde. Daar verwachtte ik niks van. Toen ik hoorde dat ik door was, heb ik steeds mijn telefoon in de gaten gehouden. Ik dacht: “Op het moment dat producent John de Mol mijn voorronde ziet, zegt hij: bel die Barbara maar af. Dat kan echt niet.’”

Nu kan de zangeres, die buiten The Voice om vooral productieleider van televisie was, wel om die gedachten lachen. “Toetsenist Jeroen Rietbergen zegt juist dat ik een heerlijke timing heb. Daar moet ik in geloven. En wanneer ik misselijk achter het podium sta en het applaus van het publiek hoor, krijgt de lol gelukkig de overhand. Dan besef ik dat ik met de beste band van Nederland mag optreden. Toen Marco tijdens de tweede liveshow zowat uit zijn stoel kroop met zijn duim omhoog, voelde ik het vertrouwen groeien. Nadat ook het publiek massaal op mij had gestemd, wordt dat gevoel alleen maar sterker.”