Barry Badpak, bekend van de hit "Kamelenteen (Waar Ga Je Heen?)", lanceert 1 mei zijn nieuwe single en clip "De Motorboot" in De Hut van Ome Henne. Alles is weer uit de kast getrokken voor deze nieuwe productie: bier, vrouwen, muziek en een nieuwe kledinglijn.

Het nieuwe nummer giet het welbekende fenomeen motorboating in een Leids jasje. Opzwepende tunes zorgen ervoor dat luisteraars onmogelijk de voetjes op de vloer kunnen houden.

De lancering van het nummer heeft even op zich laten wachten. Het productieteam achter Barry Badpak was niet snel tevreden en men was van mening dat deze keer single en clip gelijktijdig uitgebracht moesten worden. In maart 2012 vonden de opnames voor de videoclip oa plaats in partycentrum La France in Oegstgeest en de 19th in Noordwijk. Speciaal voor de clip werden vele vrouwelijke fans opgetrommeld om te figureren als feestgangers. Het resultaat is een schitterende video.

Behalve de clip wordt ook een nieuwe kledinglijn gelanceerd. De eerste serie t-shirts met de tekst "King of Sop" en de afbeelding van een badeend waren zeer snel uitverkocht

Barry Badpak bestaat uit drie op-en-top Leidse heren die wel houden van een feestje. Halverwege 2011 besloten ze de stoute schoenen aan te trekken en een liedje op te nemen. Na een paar biertjes werd al gauw duidelijk dat het nummer maar over één ding kon gaan: kamelentenen. De rest is geschiedenis. Nederland omarmde Barry Badpak als nieuwe entertainers. Het nummer "Kamelenteen (Waar Ga Je Heen?)" werd mede dankzij Jeroen van Inkel en Q Music de zomerhit van 2011.

De tweede single van Barry Badpak werd uitgebracht tijdens Leidens Ontzet 2011. Het nummer "Leiduh" vond wederom gretig aftrek onder de Leidse bevolking en werd geroemd om de correcte vertolking van het 3 Oktober-gevoel. Na dit drie-daagse evenement hadden de heren eindelijk tijd om te touren. Inmiddels zijn ze meer dan 100 optredens verder en hebben ze alle uithoeken van het land gezien.