Frans Bauer en Marianne Weber willen eind dit jaar enkele concerten geven in Ahoy Rotterdam. Dat heeft een woordvoerder van concertorganisator Rocket zaterdag bevestigd.

Het gerucht dat het duo op 5, 6 en 7 december in Ahoy staat, verwijst de woordvoerder niet naar het rijk der fabelen. "Ik zal niet ontkennen dat er sprake van is geweest, maar ik kan nog geen definitieve data noemen."

Komende week moet meer duidelijk worden over het aantal geplande concerten en de precieze data. Donderdag staat, waarschijnlijk niet geheel toevallig, een perspresentatie van de hernieuwde samenwerking tussen Bauer en Weber gepland.

Die samenwerking omvat een duet, dat vrijdag op single uitkomt, en een album, dat op 17 oktober verschijnt. Vrijdag was de eerste aflevering te zien van Frans & Marianne, de nieuwe realitysoap van de twee volksartiesten. Die trok bijna een miljoen kijkers.

In 1997 stonden Bauer en Weber bovenaan de albumlijst met de plaat ‘Frans Bauer en Marianne Weber’. De daarvan afkomstige single ‘De regenboog’ bereikte in datzelfde jaar de nummer 1-postitie van de Top 40.

Frans Bauer en Marianne Weber boekt u bij Twilight Entertainment