„Er kan geen kind meer bij”, zegt zanger Frans Bauer, die vorige week vader werd van zoon nummer vier: Lucas. „Alle slaapkamers zijn gevuld. Bovendien vinden Maris en ik vier kinderen een prachtig aantal. Meer dan dit zullen het er niet worden.”

„We hebben altijd gezegd: als de vierde er is, is het klaar”, vertelt Frans. „Prachtig zo’n even aantal. Ik geniet van Lucas net zoveel als ik van Christiaan, Jan en kleine Frans heb genoten. Het blijft een wonder. Al moet ik zeggen: ’s.nachts is hij behoorlijk aanwezig.”

De 35-jarige zanger lacht: „Gelukkig is hij iets minder druk dan zijn drie grote broers, maar enig slaaptekort hebben we wel.”

Mariska geeft de kleine Lucas borstvoeding. Frans: „Dat is intensief. Gelukkig gaat het erg goed. Maris is een echte oermoeder. Na deze fotoshoot heeft ze maar weinig rust nodig om weer op de been te zijn. Ze is heel sterk.”

Frans is deze dagen veel thuis. „Ik ben momenteel liedjes aan het schrijven voor mijn nieuwe album. Maar ik kan niet, zoals normaal, de stereo voluit openzetten om te oefenen en de muziek te horen. Mijn studio ligt namelijk naast de babykamer. Maris en ik hebben een afspraak gemaakt: als Lucas wordt gevoed, mag ik even herrie maken. En daarna zet ik mijn koptelefoon weer op.”

Lucas is met zijn doopnamen Gerardus Maria vernoemd naar de vader van Mariska. „Over een tijdje zal ook hij worden gedoopt, net als onze andere jongens”, vertelt Frans. „In de doopjurk die al tientallen jaren in de familie is. Mariska is er als baby ook in gedoopt.”

Hun zoons Christiaan (8), Jan (6) en Frans junior (4) hadden inspraak in de naam van hun nieuwe broertje. Frans: „Onze Jan kwam uiteindelijk met de naam Lucas, dat vrij vertaald ’licht’ betekent. Maris en ik waren gelijk om.”

Frans Bauer boekt u bij Twilight Entertainment

Bron:telegraaf