Heel Moskou staat op zijn kop en ook bekend Nederland loopt warm voor de Toppers. Rene Froger, Gordon en Jeroen van der Boom staan morgen in de tweede halve finale. Cornald Maas geeft alvast dix points. "Shine heeft het oude songfestivalritme. Het liedje is enig in zijn soort.”

Cornald, die commentator is van de twee halve finales en de finale: „Ik hoop dat ze de finale halen. Als je ervoor valt, val je er ook helemaal voor. Maar de Toppers zitten in een erg zware halvefinalegroep, met veel Slavische landen en sterke liedjes.” Shine kan volgens hem iedereen meezingen. „Je krijgt het niet meer uit je hoofd als het er eenmaal in zit.”

Irene Moors prijst de Toppers: „Ze doen er alles aan. Een relletje, veel lawaai, extreem veel lichtjes in hun pakken, Delfts blauwe fietsen en daarbij ook nog een leuk nummer. Moskou heeft geweten dat ze er zijn. Maar of dat genoeg punten oplevert? Zij hebben in ieder geval enorm hun best gedaan. Voor hun inzet geef ik 12 punten. Hoeveel ze echt gaan krijgen? Geen idee. Kan alle kanten opgaan. Ik wens een finaleplek. Maar het songfestival blijft onvoorspelbaar.”

X Factor-jurylid Eric van Tijn ziet het somber in. „Er moet een wonder gebeuren willen ze de finale halen en nog een groter wonder als ze willen winnen. Maar goed, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ze doen het verdomd goed met alle publiciteit, ik denk alleen dat Europa met andere ogen naar ’onze’ Toppers kijkt dan wij.”

Frans Bauer: „Ik verwacht dat de Toppers doorgaan naar de finale. Ik zeg: 8 punten. Over smaak valt te twisten maar een mannentrio met zo veel allure en uitstraling is gewoon uniek. Buiten dat is hun lied echt songfestival en hun kleding en inzet over de top!”

Het maximaal haalbare aantal punten, 12, geeft Willeke Alberti. „Het is een fantastisch liedje en de Toppers zijn fantastische collega’s. Bovendien hebben we dat Shine allemaal nodig. Als we beginnen erin te geloven wordt het echt beter.”

Willeke heeft nog een tip: „Als heel Nederland vandaag een kaarsje opsteekt, gaat het lukken. Een waxinelichtje is genoeg. En bekend Nederland staat achter jullie, mannen!”

Carlo Boszhard: „De Toppers hebben het songfestival hier in Nederland weer doen opleven. Van wat ik gezien heb op diverse sites, ziet de act er veelbelovend uit; mooie pakken, slim bedacht, want zwart kleed af!, en met die lampjes is het toch weer lekker over de top! Maar maken de Toppers wel een Shine van kans? Dat is eigenlijk al niet meer belangrijk, want Nederland zal ongetwijfeld weer voor de buis gaan zitten. En dat is na alle teleurstellingen van de afgelopen jaren, op zich, al een wonder. The Netherlands 12 points!"

Bron:telegraaf