3 J`s laten van zich horen in Vlaanderen. De heren zijn voor hun theatertour ‘Pluch, zweet en tranen’ ook in België. Onze zuidenburen zijn zeer te spreken over het trio uit Volendam.

Erg bescheiden maar zichtbaar ontspannen stelde eergisterenavond de 3 JS hun muziek voor in de prachtige omgeving van het Kasteel Dhulhaege / Ten Bosse in Deinze.Om iets over acht uur kwamen zanger Jan Dulles en muzikanten Jaap De Witte en Jaap Kwakman aanwandelen. In een erg informeel kader maar bijzonder gezellig spraken de 3 JS hun Vlaamse gasten toe.

“Het was voor ons vandaag al een bijzonder dag omdat het de eerste echte promotiedag is die we in België gedaan hebben sinds we met de 3 JS muziek maken. We hadden van onze vrienden/collega’s Nick & Simon en Jan Smit al gehoord dat het erg gezellig is om in Vlaanderen te verblijven en dat het zo is, is ons vandaag nog maar eens bevestigd” sprak Jan Dulles van de 3 JS namens de groep.

Met ‘Bevlogen als vogels’ zijn de 3 JS niet echt onbekend meer in ons land. Dat liedje, afkomstig uit hun tweede cd ‘Kamers van mijn hart’ is bijzonder veel gedraaid op Radio 2 en hoor je nog vaak voorbij komen. Het muzikale geluid dat de 3 JS produceren klinkt, in tegenstelling met Jan Smit en Nick & Simon, die ook afkomstig zijn uit Volendam net als de 3 JS, heel anders. “De muziek die wij maken heeft heel wat pop/folk invloeden maar we blijven er wel voor zorgen dat de liedjes overeind blijven en dus goed verteerd kunnen worden door een breed publiek” zegt Jaap De Witte. Dat ze over veel muzikale troeven beschikken en dat hun stemmen bijzonder blenden bewezen ze door akoestisch ‘Watermensen’, ‘Bevlogen als vogels’ en de nieuwe single ‘Geloven in het leven’ te zingen. De gasten genoten van het optreden, net als de 3 JS die na afloop het allemaal bijzonder tof vonden. “Wij hebben vandaag een erg plezante dag achter de rug. Wat een heerlijk woordje plezant, een erg Vlaams begrip hebben we begrip” zei Jaap De Witte. Vanaf heden schakelen de 3 JS dus een hogere versnelling en zal het verhaal bij ons nog ruimere proporties gaan krijgen.

Zo zijn de 3 JS op maandag 31 mei te gast in de Arenbergschouwburg in Antwerpen waar ze het allereerste solo optreden brengen en dat in het kader van hun theatertour ‘Pluche, zweet en tranen’. In Nederland gaat het als een speer en zijn alle kaartjes voor de tour quasi uitverkocht, nu krijgt dus ook Vlaanderen de kans om naar de 3 JS te gaan kijken, live met de volledige band. In de marge van de tour is ook de 2de single een feit. “We hebben gekozen om ‘Geloven in het leven’ uit te brengen als tweede single uit onze derde cd ‘Dromers en dwazen’.

Het nummer is, net als al onze liedjes, zelfgeschreven maar met dat verschil dat we dit keer de hulp hebben gekregen van John Ewbank. Hij was samen met ons te gast in ‘De zomer voorbij’ vorig jaar, een programma voor de Nederlandse televisie. Tijdens één van de opdrachten is daar ‘Geloven in het leven’ ontstaan en we zijn erg blij dat het nu ook een simultane single is geworden voor Nederland en België” zegt 3 JS frontman Jan Dulles.

3 J`s boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:De Sterrenparade