Hét Belgische radiostation VBRO, dat in heel Vlaanderen te ontvangen is, heeft deze week het nummer ‘Laat mij nu nooit meer alleen’ van Marlous uitgeroepen tot Trotsplaat. Daardoor scoort Marlous Oosting met haar nieuwe single een nummer 1 hit in Belgie. Marlous heeft het nummer een aantal weken geleden uitgebracht en is blij verrast met dit succes.

Veel radiostations in Nederland hebben het nummer hoog op de playlist staan, maar dat ook onze zuiderburen zo enthousiast zouden zijn had ook zij niet verwacht: "In België ben ik nog niet heel bekend, dus ik had niet gedacht dat ik zo vaak gedraaid zou gaan worden.

Maar het nummer is blijkbaar een schot in de roos!", aldus Marlous.

Volgens de redactie van de onafhankelijke website HollandseHitsForum.nl is het zelfs de beste plaat van Marlous tot nu toe: "Het nummer is romantisch, volks en vrolijk tegelijk maar bevat ook een zeker melancholie." Marlous werkt al sinds de release van haar debuutalbum ‘Ik voel me goed’ samen met producentenduo Olaf Simons en Ton Balendonck van TVEllef. Die samenwerking begint nu vruchten af te werpen.

Marlous hierover: "Ik heb erg lang gewacht met het uitbrengen van mijn eerste album. Nu dat zo goed is ontvangen blijkt dat we de goede weg zijn ingeslagen, en dat smaakt naar meer. De nieuwe single is al een voorproefje op enkele gloednieuwe nummers die we op dit moment aan het opnemen zijn. Het is leuk om samen met het team te werken aan nieuwe muziek."

De videoclip van ‘Laat mij nu nooit meer alleen’ werd opgenomen op de landingsbaan van Schiphol: "Het liedje gaat over iemand die na lange tijd weer thuiskomt. Dus Schiphol was een perfect keuze. Maar het was nog best moeilijk om je liedje te zingen terwijl de vliegtuigen vlak over je hoofd heen komen! Het is toch nog een hele mooie clip geworden."

Ook bij de optredens laat Marlous al steeds meer horen van haar nieuwe repertoire: "Het blijft leuk om de mensen te verrassen met een gloednieuw liedje. Zodra we iets af hebben kan ik bijna niet wachten om het mijn fans te laten horen. Dus dat blijf ik de komende weken zeker doen, ja!"