De Vlaamse latinzangeres Belle Perez sluit niet uit dat ze in de toekomst Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dat zei ze woensdag tijdens een TROS-ledenreis naar de Bahama’s.

Belle Perez, die ook in Nederland een grote schare fans heeft, deed twee keer een gooi naar een Belgische deelname. Ze moest het echter afleggen tegen andere artiesten die namens haar land naar het Europese liedjesfestijn werden afgevaardigd. Dat is haar naar eigen zeggen tegen het zere been, want ze is enorm gecharmeerd van het songfestival.

„Je hoopt natuurlijk dat je via zo’n festival internationaal naam kan maken, maar ook voor de hele belevenis zou ik graag naar het festijn worden uitgezonden. In België bestaat echter nog steeds een systeem van voorselecties waarbij het moeilijk is om je te kwalificeren. In Nederland werden dit jaar De Toppers vooraf al geselecteerd en moest alleen nog een liedje worden gekozen. Dat lijkt mij ook wel wat.”

Als de Nederlandse organisatie ooit zou besluiten het ‘Celine Dion-model’ (de Canadese mocht ooit namens Zwitserland meedoen) toe te passen, dan mogen ze bij Belle Perez aankloppen. „Die kans zou ik dan zeker aangrijpen. Ik hoop dat ik dan met een latinnummer mag meedoen, al dan niet in een andere taal. Of in een combinatie van talen. Wat mij betreft is de sky the limit.”

Belle Perez boekt u bij Twilight Entertainment