Zijn bekendheid neemt welhaast mythische vormen aan. Vrijwel iedereen in Nederland weet wie Ben Saunders is. Maar de roem interesseert de The Voice of Holland-held niks. „Als ik eruit had gelegen, had ik gewoon een paar liedjes minder gezongen”, zegt hij nuchter.

De vier finalisten van The Voice waren gisteravond even bij elkaar en blikten terug op een bewogen halve finale. Kim de Boer heeft niet echt kunnen genieten vertelt ze. Ze kreeg harde kritiek van haar coach Angela Groothuizen. „Ik vond niet dat ik dat had verdiend”, zegt Kim. „Ik had het liever bij de repetities gehoord, niet voor al het publiek.”

Ben heeft alles in zich van een anti-held. Hij heeft niet het gelikte uiterlijk van een popster, maar ondanks of misschien juist dankzij, de tatoeages en gouden tanden heeft hij Nederland in zijn ban. Hij deed zijn allereerste auditie voor het programma, dat was dus nog voordat hij zich mocht laten horen aan de coaches, op de dag na de finale van het WK-voetbal. „Ik had niet geslapen, niks. Ging er samen met mijn broertje Jamie naar toe, hij had ons aangemeld, om er een leuke dag van te maken. Had mijn dochtertje meegenomen, ze was lekker door de gangen aan het rennen. Iedereen was heel nerveus, wij waren lol aan het maken. Ik heb toen Sitting on the dock of the bay gezongen, het makkelijkste liedje dat ik ken.”

Ben Saunders boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron:telegraaf