Ben Saunders heeft donderdagavond de Dutch MTV Award gewonnen. De zanger werd door het publiek uitgeroepen tot beste Nederlandse artiest. Andere genomineerden waren Afrojack, De Jeugd van Tegenwoordig, Go Back to The Zoo en Baskerville.

Dat heeft MTV Nederland bekendgemaakt. De prijs wordt al langer uitgereikt, maar dit jaar was er voor het eerst een awardfeest. Dat had donderdagavond plaats in De Duif in Amsterdam. Circa 500 genodigden waren bij de bekendmaking van de winnaar aanwezig.

Het publiek kon kiezen uit de vijf Nederlandse artiesten die jongerenzender MTV vooraf had genomineerd. Muziekliefhebbers konden van 19 september tot donderdagmiddag digitaal hun stem uitbrengen.

De uitreiking van de Dutch MTV Award had plaats in aanloop naar de MTV Europe Music Awards (MTV EMA’s). Die worden sinds 1994 uitgereikt als tegenhanger van de Amerikaanse MTV Awards. Europese jongeren stemmen op hun favoriete muzikanten in categorieën als beste mannelijke artiest, beste vrouwelijke artiest en beste groep.

Elk jaar kiest het Nederlandse publiek ook een favoriete nationale act. Die gaat door naar de verkiezing van Best European Act op 24 oktober en mag op 6 november het grote MTV EMA-evenement bijwonen dat dit jaar wordt georganiseerd in Belfast.

Tot de eerdere winnaars behoorden onder anderen Caro Emerald (2010), Esmée Denters (2009) en De Jeugd van Tegenwoordig (2008). De prijswinnaars werden voorheen online bekendgemaakt.