De kersverse winnares van De Beste Zangers van Nederland, Berget Lewis (40), gaat drie weken voordat ze Sebastiaan van Rooijen haar jawoord geeft met hem samenwonen. „We dachten: laten we het traditioneel houden”, lacht Berget. „Daarom trekt hij bij mij in in mijn Amsterdamse huis. In één klap hebben we alles dubbel, van meubels tot servies.”

„We hebben er bewust voor gekozen dat Seb zijn huis in Naarden heeft verlaten”, gaat Berget verder. „Voor mijn werk ben ik altijd uitgegaan van standplaats Amsterdam. En om dat – nu mijn agenda volstroomt met optredens om te gooien, leek ons niet verstandig. Het plan is om samen een jaar in de gekte van Amsterdam te wonen, en daarna te kijken naar een huis in het Gooi.”

Het stel trouwt tijdens een heus huwelijksweekeinde. „We trouwen op vrijdag 20 juli in het bijzijn van onze vrienden en familie in The Grand in Amsterdam. De dag erna is dan de kerkelijke inzegening”, vertelt Berget. „Dat wordt één groot feest, met een swingende mis en groot gospelkoor. En zelfs mijn moeder gaat zingen, dat doet me heel veel.”

Tijdens de festiviteiten zal Berget maar liefst in drie verschillende jurken te zien zijn. „Afgelopen weekeinde heb ik mijn werkelijke trouwjapon gezien en ik ben er zó blij mee. Mijn hart gaat er sneller van kloppen, het is helemaal waarvan ik droomde.”