Op woensdag 3 maart 20:30 zendt de TROS het Buma Harpen Gala uit op Nederland 3. Tijdens deze feestelijke live-uitzending wordt de winnaar bekend gemaakt van het Beste Nederlandse Lied 2009.

Genomineerden zijn; ‘Dochters’ van Marco Borsato, ‘Engel van mijn Hart’ van Gerard Joling, ‘Geen Woorden’ van Frans Bauer, ‘Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn’ van Thomas Berge, ‘Lippen Op De Mijne’ van Nick & Simon, ‘Miracle’ van Ils DeLange, ‘Shine’ van de Toppers, ‘Sweet Goodbyes’ van Krezep, ‘Tree Days In A Row’ van Anouk & ‘Verliefdheid’ van Jordy van Loon.

Naast deze publieksprijs worden de winnaars van de Buma Gouden- en Zilveren Harpen evenals de winnaar van de Buma Exportprijs tijdens een live televisieprogramma in Hilversum geëerd. De winnaar van Het Beste Nederlandse Lied 2009 wordt bepaald door het publiek. Tot 19 februari a.s. kan gestemd worden via de website van het Buma Harpen Gala. De tien nominaties zijn een selectie van de best verkochte en meest gedraaide Nederlandse songs van 2009.

Op 3 maart zal de uitslag LIVE vanuit Studio 22 bekend worden gemaakt. Naast optredens van de winnaars betreden diverse andere artiesten het podium. Als vanouds zorgt het Metropole Orkest o.l.v. Jules Buckley voor de muzikale begeleiding.

Artiesten boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.