Marco Borsato en zijn zangpartner Ralf, winnaar van het Europese Junior Songfestival, deden Marco’s nummer De Speeltuin (Morgen zal het vrede zijn) in een aangepaste versie voor Haïti met John Ewbank op de vleugel.

Marco: „Wat een lefgozertje is Ralf. Hij zong het lied meteen goed bij de generale repetitie, dat kon ik op die leeftijd niet. Ik heb zelfs mijn oortje zachter moeten zetten, zo veel volume heeft hij. Hij wordt een grote. Deze show voelde echt als Nederland United, verenigde artiesten tegen de ramp. Er waren ongewone duo’s, het was spectaculair Carice en Dinand samen te zien zingen. Nederland moet beseffen dat we hebben geleerd van de actie van de tsunami-ramp. Ik weet zeker dat hulporganisaties beter gaan samenwerken en hulp in Haïti gecoördineerd wordt. Het land moet echt worden opgebouwd.”

Reinout Oerlemans, producent van het gigantische tv-spektakel van gisteravond, had twee nachten niet geslapen. Hij liep evengoed, licht bebaard, rond met een gelukzalige glimlach. Reinout was de grote artiestenverbroederaar

Ralf: „Het was kicken, in zo’n grote show in Nederland te mogen zingen en dan ook nog met mijn voorbeeld Marco Borsato. En het was geweldig dat ik ’Marco’ mocht zeggen in plaats van ’meneer Borsato’.”

Jan Smit, De 3j’s en Nick en Simon stonden met zijn zessen sterk voor Haïti. De zangers: „Volendam verenigen was niet zo moeilijk want we zijn een hechte kliek, maar samen optreden is misschien leuk om vaker te doen.”

Karin Bloemen en André van Duin waren gisteravond in Studio 24 op het Hilversumse Mediapark het meest ervaren gelegenheidskoppel, met samen 77 jaar aan vakervaring. André grapte: „Daarvan zijn 46 jaar van mij. De tijd dat ik begon, dat weet niemand meer.”

Karin prees Carice: „Zij kan echt zingen, dat heb je nu gehoord. Ik wist het al, want ik was haar zanglerares op de kleinkunstacademie.”

Het duo zong het legendarische Het Dorp van Wim Sonneveld. Karin: „Omdat het dezelfde weemoed weergeeft die de Haïtianen over tien jaar zullen hebben. Niets wat ze aan straten of huizen hebben gekend zal dan nog hetzelfde zijn. Het hele land moet opnieuw worden opgebouwd.”

Artiesten boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.