De nieuwe talentenjacht ‘Bloed, Zweet & Tranen’ bestaat uit twee teams: Team André jr. & Danny De Munk en Team Roxanne Hazes en Gerard Joling. Zij beslissen door middel van hun ‘ik geloof in jou- knop’ welke kandidaten in aanmerking komen om de nieuwe volkszanger van Nederland te worden. Naast minder bekende artiesten komen we ook bekenden uit ons ‘muziekland’ tegen in het programma. Gisteren zagen we bv Ramon Beense, Mick Harren, Johnny Romein, Wesley Klein en Tamara Tol.

De eerste twee kandidaten voor de eliminatieshow zijn geworden ; Rein Mercha en Danny Delone. Vorige week kwamen daar Jason Bouman en John Spoel bij en gisteren veroverden Mick Harren en Carina Lemoine een plek naar de finale. Deze talenten zijn op weg naar een platencontract en een optreden bij ‘Holland zingt Hazes’ .

 De Show; De Teams moeten er echter wél voor zorgen dat zij met hun teamgenoot op één lijn liggen, want alleen als beide teamleden op de knop drukken en ze dus unaniem in deze kandidaat geloven, is de keuze officieel. Het team dat als eerste beide knoppen ingedrukt heeft, krijgt deze kandidaat in zijn hotseat. Als voor het einde van een auditie geen van de teams de knoppen unaniem heeft ingedrukt, is het duidelijk: het is einde oefening en tot ziens!

Als er slechts één teamlid drukt is het ook over voor de kandidaat, dan gaat hij/zij niet door…
Spanning in de hotseats Aan het begin van iedere auditie-aflevering zijn de hotseats in beide Green Rooms nog leeg. Gedurende de show worden de beide hotseats bezet met een talent waarin de jury op dat moment in gelooft. Er komt dus tijdens de show een moment dat beide stoelen in de Green Rooms al bezet zijn, terwijl de audities nog in volle gang zijn. Het talent dat op dat moment in de hotseat zit kijkt met zijn familie mee naar de volgende auditie en wacht in spanning af of hij/zij de volgende auditie overleeft en blijft zitten. Misschien kiest zijn jury-team toch een beter talent die automatisch naar de hotseat gaat…

Een eerder geselecteerd talent moet in dat geval dus plaats maken. De zoektocht naar nóg beter talent is in deze aflevering pas afgelopen als de laatste auditant heeft gezongen.
En dan…

De twee kandidaten die aan het eind van de aflevering in de hotseat zitten, gaan door naar de eliminatieshows. Na de 6 auditieshows hebben Gerard & Roxeanne 6 kandidaten verzameld die ze meenemen naar de eliminatieshows en André jr. & Danny ook.