Lof verdienen onze mannen van Oranje! We zijn op een haar na wereldkampioen geworden. Maar de missie van Van Marwijk is in het zicht van de haven gestrand. De tranen van teleurstelling moeten vandaag in Amsterdam worden afgeveegd. Bekend Nederland roept op: Huldigen die helden!

Doutzen Kroes: „Tranen in mijn ogen.”

Kim-Lian: „We hebben weken plezier gehad van het voetbal, en zijn tot de top van de wereld gekomen. Bedankt mannen!”

Patrick Kluivert: „Alle fans mogen trots zijn! Iedereen is natuurlijk treurig dat we geen wereldkampioen zijn geworden, maar de jongens en de staf hebben een hechte groep laten zien. Het kan de volgende keer lukken!”

Danny de Munk: „Die scheidrechter mogen ze naast de octopus op de barbecue leggen. Wat hebben we moeten slikken. Maar we hebben verloren als kampioenen. Klasse, heren.”

Karin Bloemen: „Ze hebben gestreden als brullende leeuwen en zijn waardig tweede geworden. Bekijk het zo: eigenlijk hebben we toch een beetje gewonnen, niet alleen hebben we zelf zilver, maar de Spanjaarden hebben leren voetballen van ons. Mensen als Cruijff, Van Gaal, Rijkaard. Snik…”

Gerard Joling: „We moeten ze binnenhalen met alle egards. Brandspuiten, oranje lopers, want ze hebben het uiterste gegeven. Aan twee kanten waren er kansen en missers. We hebben wel zilver! Dus majesteit, haalt u alstublieft de lintjes uit de kluis.”

Frans Bauer: „Zo’n klein landje heeft zulke grote spelers. Die beker komt volgende keer.”

Bastiaan Ragas: „Helden van Holland, legioen van leeuwen, onze bloedeigen zonen van Oranje. Jullie hebben ons land weer laten geloven in samen vechten, samen strijden en samen werken. Als één team dat niet bang of boos wordt en op zoek is naar de saamhorigheid. En niet naar de verdeeldheid. Welkom thuis!”

Carlo Boszhard: „Jongens bedankt voor een geweldig WK! Vandaag groot feest en daar kunnen spinnenWebb en octopus Paul niets tegen inbrengen.”

Dyanne Beekman: „Louis van Gaal had weer gelijk! En we moeten teleurstelling nu omzetten in trots over wat we wel gehaald hebben: zilver.”

Xander de Buisonje: „Zou dit nou vallen onder de annuleringsverzekering als je hebt geboekt voor een vakantie naar Spanje?”

Antonie Kamerling: „Het zou goed zijn geweest als die te kritische journalisten, namens de te kritische Nederlandse voetbalfans, ons Oranje van het vliegtuig hadden gehaald en excuses hadden aangeboden. En dat Robben de eerste kans miste… Tja, misschien dat hij zich een nanoseconde realiseerde dat er nu 100 miljoen mensen naar zijn verrichtingen keken.”

Gordon: „Mijn persoonlijke held is John Heitinga. En ik wil een World Wide Webb-verbod voor die prutser van een scheidsrechter!”

Frans Bauer boeken? Wij informeren u vrijblijvend betreffende de boekingsmogelijkheden.

 

Bron:telegraaf