Onder bekende Nederlanders kreeg Jan des Bouvrie gisteren vooral veel bijval. Het deed veel van hen denken aan de keer dat Gerrit van der Valk werd opgepakt voor vermeende btw-fraude.

Emile Ratelband, die zelf ook eens voor belastingontduiking werd opgepakt:
„Dit is weer zo’n marketingstunt van de Belastingdienst. Angst inboezemen, voorbeelden stellen. Jan heeft zich veertig jaar doodgewerkt en dan wordt nu gepoogd zijn reputatie even te beschadigen. Nou bij Gerrit van der Valk heeft het zijn horecagelegenheden alleen maar goed gedaan. Ik hoop hetzelfde voor de meubelzaken van Jan.”

Gerard Joling noemt het ’onnadenkend’ van de fiscus. „Misschien is Jan ergens in meegesleept, daar kan ik niet over oordelen. Maar ik ken hem als een zeer beschaafde, zeer hardwerkende Nederlander, die bovendien heel veel mensen in dienst heeft. De Belastingdienst heeft ook de verantwoordelijkheid te bedenken wat ze hem en zijn bedrijf aandoen. Bovendien zijn er geen andere echte klaplopers te vinden die moeten worden aangepakt? Ik vind het ongehoord wat er gebeurt.”

Danny de Munk zegt er echt van geschrokken te zijn. „Ik wens Jan en Monique veel sterkte. Ik kan me niet voorstellen dat ze iets fout hebben gedaan. Wat een ellende en dit is weer eens een voorbeeld van wat er kan gebeuren als je Bekende Nederlander bent. Dan kan er jaloezie zijn en moet Barbertje hangen.”

Rick Engelkes zegt uit ervaring te weten hoe vervelend het is als iedereen een mening heeft voordat duidelijk is hoe het zit. „Ik hoop voor Jan dat dit een storm in een glas water is.”

Bastiaan Ragas; „Gelukkig leven we in een land waar je pas schuldig bent als de rechter zo oordeelt en niet als het volksgevoel dat zegt.”

Gerrie van der Klei zegt dat Jan misschien zakelijk ’een beetje dom’ heeft gehandeld of er is ingeluisd door criminele types, maar zegt dat we niet moeten oordelen voordat er details bekend zijn.

Gordon is diep geschokt. „Dit past niet bij hem. Jan is een dierbare vriend. Ik ken hem als een oprecht persoon die fraude nooit zou kunnen of willen.”