Zonder het te weten is zanger Marco Borsato tijdens zijn zomervakantie in Indonesië ontsnapt aan de Mexicaanse griep.

Tijdens een strandwandeling op het eiland Bali ontmoette de zanger de Nederlandse surfer Mike van Westen (18). De inwoner van het Noord-Hollandse Petten: „Ik gaf Marco een hand en vroeg of hij met me op de foto wilde. Hij stemde meteen toe.”

Daags na de ontmoeting met Borsato begon de surfboy zich ziek te voelen. „Aanvankelijk dacht ik nog dat het wellicht vermoeidheid was van de reis.” Toen de klachten verergerden, constateerde een arts de Mexicaanse griep. Van Westen: „Ik heb zeven dagen in quarantaine gelegen.”

Omdat deze griep ook door handen schudden kan worden overgebracht, maakte de surfer zich zorgen over de gesteldheid van Marco Borsato, die hem daags voor zijn ziekbed zo spontaan begroette. Vanaf zijn vakantieadres laat de zanger weten dat zijn familie en hij kerngezond zijn.

„We genieten van een zorgeloze vakantie. Natuurlijk hoop ik dat Mike snel opknapt. Ik wens hem veel beterschap”, zegt Borsato. Overigens gaat de artiest volgens zijn management altijd uitstekend voorbereid op reis. „Hij heeft nu dan ook voldoende doses van het antiviraal geneesmiddel Tamiflu bij zich.”

Mike hoopt dat hij de foto met Borsato ooit nog terug ziet. „Hij staat op een digitale camera van een vriend die is doorgereisd naar een ander land waar ik hem niet kan bereiken. Het is te hopen dat hij de unieke plaat niet wist.”

Marco Borsato boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

bron:telegraaf