Marco Borsato zegt dat hij zijn poliep opliep tijdens de afhandeling van het faillissement van The Entertainment Group. Het artiestenbureau, waarvan Borsato een van de aandeelhouders was, werd in september 2009 failliet verklaard. De zanger werd in augustus geopereerd aan een poliep op zijn stembanden.

"Dat was een dramatische en misschien zelfs traumatische ervaring", vertelt Borsato aan het AD over het faillissement van The Entertainment Group. "Door alle spanningen ging mijn leven even over alles behalve muziek. Stapje voor stapje kroop ik met mijn gezin uit het dal en net op het moment dat we weer onze mouwen konden opstropen, verloor ik mijn stem."

De 44-jarige Borsato maakte in juli bekend te kampen met een poliep. De zanger hoefde geen concerten te schrappen en ook zijn werk als coach in The Voice of Holland kwam niet in gevaar.

Het gezwel op zijn stembanden had volgens Borsato wel veel impact op zijn gezin. "Er waren dagen dat ik echt helemaal niets kon zeggen. Mijn zoon ging toen net naar de middelbare school. Juist op zulke momenten wil je met je kind kunnen kletsen." Borsato’s kinderen Luca (13), Senna (10) en Jada (9) plaagden hun pasgeopereerde vader. "De kids vonden het maar wat leuk om mij met grapjes uit de tent te lokken."

Borsato zegt dat zijn gezin dankzij de moeilijke periode sterker is geworden. "De hele periode heeft veel met ons gedaan, maar heeft ons ook veel gebracht. We zijn weerbaarder geworden." Ook zelf voelt hij zich beter. "Ik voel me als een feniks uit de as herrezen."