Het optreden van Bouke op 16 augustus 2012 op de terreinen van Graceland, heeft voor grote opschudding gezorgd. Wie aanwezig was en Bouke (nog) niet kende, had maar één vraag: wie is die jonge zanger die de hele tent op zijn kop krijgt? Wie Bouke wel kende, moet erkennen dat dit het allerbeste optreden van hem ooit was.

Het publiek at uit zijn hand en bleef maar vragen om ‘more, more, more’. Ze lieten hem niet gaan. Ook het Nederlandse persbureau ANP was present en had een Amerikaanse ploeg ingehuurd om het optreden van Bouke te verslaan. Dit is hun verslag: "De Nederlander Bouke Scholten uit Emmen was donderdag de uitverkorene om op de 35e sterfdag van Elvis Presley een concert te geven op Graceland, het landgoed waar ‘The King’ woonde en begraven ligt. De Nederlandse zanger trad 1,5 uur lang op bij de herdenking". "Kippenvel. Het was echt geweldig", aldus Bouke na zijn optreden. "Ik was heel zenuwachtig, maar toen ik eenmaal op het podium stond was het genieten".
 
Twee nummers had de zanger nodig om het publiek, dat uit ongeveer 800 Elvis-fans van over de hele wereld bestond, met zich mee te krijgen. "Veel mensen kenden mij natuurlijk niet, dus ze moesten heel even aan me wennen. Ik ben geen Elvis-imitator, maar ik doe het op mijn eigen manier. Maar na die twee nummers ging het publiek helemaal los".
 
Het hoogtepunt was de klassieker Suspicious Minds. "Ik wilde niet meer stoppen. Ik stond daar maar mooi, als simpele jongen uit Nederland. Het was echt een van mooiste momenten uit mijn leven".
 
De zanger won het televisieprogramma Waar is Elvis? en kwam zo in contact met de fanclub ElvisMatters. Die fanclub zorgde ervoor dat Scholten met de bandleden van Elvis kon spelen op 16 augustus 2012, op Graceland. Nu al zijn er plannen om dit unieke concert volgend jaar te herhalen.