Bouke Scholten heeft de finale van het muziekprogramma The Winner Takes It All gewonnen en mag zich daarmee de beste sound-alike van Nederland noemen. Zijn vertolking van Elvis viel het meeste in de smaak bij het publiek.

Tijdens de finale van de SBS6-show, gepresenteerd door Beau van Erven Dorens, kon de kijker live op zijn of haar favoriete artiest stemmen. Dat gebeurde via een speciale app die 300.000 keer werd gedownload. In totaal bracht het publiek 3,3 miljoen stemmen uit, waarvan 600.000 stuks in de finale.

Bouke kreeg het hoogste cijfer van alle deelnemers. De Elvis-imitator won een geldprijs van 25.000 euro en een optreden bij het Staatsloterij Oudejaarsfeest, dat woensdag live wordt uitgezonden bij SBS6. Cees Geluk (Joe Cocker) eindigde als tweede, Frank van den Brink (Frank Sinatra) werd derde.

Scholten wil een deel van het prijzengeld gebruiken voor een lange vakantie. "Ik denk dat ik naar Disneyland ga, voor mijn zoontje", laat hij weten aan BuzzE. Opvallend genoeg was de artiest vroeger eigenlijk nooit zo gek op de muziek van Elvis, omdat mensen zijn stem met die van The King vergeleken.

"Pas toen ik zijn muziek ging luisteren, kwam ik liedjes tegen die de meeste mensen niet zo goed kennen, met veel soul. Daardoor werd ik fan van hem." Volgens Bouke heeft Elvis de muziekwereld veranderd. "Hij deed dingen die niemand deed en heeft de popmuziek gevormd", vindt de winnaar.