In het café van Idols 2007-winnares Raffaela, in het centrum van Sneek, heeft maandagavond een grote brand gewoed.

Rond half elf brak de brand uit in café De Kletser, dat op dat moment gesloten was. Het café, dat hiervoor De Sneker Pan heette, is ruim een maand open. Zangeres Raffaëla, mede-eigenaar van de kroeg, was zeer ontdaan en werd opgevangen in een naburig restaurant, meldt De Leeuwarder Courant. Op haar hyves-pagina schrijft de zangeres: ‘Bloed, zweet, tranen, heel veel tranen.. Pauls zijn passie en liefde. Ons harde werk finaal naar de klote.’

Tien gasten van een naastgelegen hotel zijn geëvacueerd maar er zijn geen gewonden gevallen. In totaal moesten vijf brandkorpsen uitrukken om het vuur te bestrijden. De politie moest enkele straten afsluiten om het massaal toegestroomde publiek op afstand te houden. Tegen middernacht kon het sein brandmeester worden gegeven.

Het café raakte door de brand zwaar beschadigd. Het café en het stadhuis van Sneek aan de andere kant van de kroeg, liepen fikse rook- en waterschade op. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Raffaela boekt u bij Twilight Entertainment