Het is een van de hitsensaties van dit moment: T.I.M uit Enschede. Frontman Tim Blaauwbroek heeft sinds kort een hele nieuwe formatie om zich heen geformeerd met allemaal jonge honden, waaronder het jonge broertje van Thomas Berge:

Rens Ottink. Tim: ,,We zijn er klaar voor!” Vrijdag 9 juli houdt T.I.M een try-out op De Markt in Haaksbergen tijdens het evenement Hoksebarge Preuft.

Het verhaal is intussen genoegzaam bekend. Koos van Dijk, manager van poplegende Herman Brood, heeft na de fatale sprong van zijn discipel zich nooit meer met andere bands bezighouden. Totdat Tim Blaauwbroek zijn kantoor binnenwandelde, een demo op tafel smeet en weer vertrok. Koos van Dijk beluisterde de opnamen en raakte op de van hem welbekende manier razend enthousiast.

Er werd een strakke band rond de tukker verzameld met leden van onder meer Mothers Finest en de Wild Romance van Herman Brood. ,,Dit was de studioband en eigenlijk stond bij voorbaat al vast dat deze formatie slechts van tijdelijke aard zou zijn. Ook al omdat deze mannen allen enorm druk zijn met hun eigen projecten.”

Vandaar dat er dus een nieuwe band moest worden samengesteld. En waarom van ver halen als je ook kwaliteit dichtbij huis hebt. Zo komt bassiste Dayenne uit Enschede. En dat Haaksbergen het decor is voor de try-out is bepaald niet toevallig. ,,Rens Ottink en Lennart Brugman komen beiden uit Haaksbergen. Ze worden die avond dus voor de leeuwen geworpen. In deze scene werken we met nicknames. Rens en Lennart gaan dus voortaan als Renz en Lucky Len door het leven.” Saillant detail: die avond speelt ook Slowdown met onder anderen Rick Ottink, en dat is dus weer de vader van Rens…

De Haaksbergenaren kunnen de komende tijd vol aan de bak. ,,We gaan straks toeren door Nederland, maar ook Duitsland. We spelen samen met onder meer Dog Eat Dog.”

,,Het debuutalbum ‘Spoetnik’ ligt er nog maar net, maar we zijn van plan om tussen de bedrijven door alvast aan de slag te gaan met de opvolger. ’t Wordt voor deze jonge muzikanten inderdaad een hele klus om de vorige band te vervangen. Dat waren geroutineerde rockers. Door de wol geverfd tot en met. Maar ook deze jongens en dame staan hun mannetje. Het zijn jonge honden en ze zijn ongelooflijk fanatiek. We zullen de komende tijd nog volop van ons laten horen…”

Thomas Berge boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

Bron:Telegraaf