Sterren.nl en Buma NL maken bekend dat zij samen dé awardshow voor de Nederlandstalige muziek gaan verzorgen. De afgelopen twee jaar reikte het digitale themakanaal van de TROS de Sterren.nl Awards uit.

Vorig jaar presenteerde Buma NL nog de Buma NL Awards. Deze twee awards worden nu samengevoegd tot één grote prestigieuze prijs. Op donderdag 29 september presenteert Sterren.nl deze Buma NL Awards als onderdeel van Buma NL in ‘s-Hertogenbosch.

Met de award willen de TROS en Buma Cultuur het behoud van de Nederlandstalige muziekcultuur waarborgen en musici en auteurs in dit genre stimuleren. Dit sluit aan bij de taak van Buma Cultuur; het promoten van het Nederlands muziekauteursrecht. Frank Helmink, directeur Buma Cultuur voegt hier aan toe: "Deze samenwerking zorgt ervoor dat één keer per jaar alle ogen gericht zijn op een van de belangrijkste muziekstromingen van Nederland.

Sterren.nl, de TROS en Buma Cultuur zijn de partijen die het belang van dit genre inzien en deze samenwerking betekent meer dan de som der delen en is een grote stap voorwaarts". Sterren.nl ziet het als haar taak dit culturele erfgoed voor het grote publiek toegankelijk te maken én te houden. “De TROS ondersteunt al ruim 40 jaar de Nederlandse muziek en artiesten en zal dat blijven doen. Met deze nieuwe samenwerking tussen Sterren.nl en Buma Cultuur zijn we in staat om dit doel de komende jaren versterkt na te streven", aldus Paul Siteur, hoofd van de digitale muziekzender.

Buma NL, dé conferentie en het festival voor Nederlandstalige muziek. De conferentie bestaat uit een dagprogramma vol presentaties, keynotes en netwerkmomenten met als doel om deelnemers in één klap op de hoogte te brengen van wat er speelt in de Nederlandstalige muziek. Tijdens het festival presenteert bekend en nieuw talent zichzelf aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. Met Buma NL hebben Buma Cultuur en Buma een platform gecreëerd voor de Nederlandstalige muziek, waarbij professionals, consumenten en artiesten elkaar ontmoeten en inspireren.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma en wordt geproduceerd door Brand New Live. Sterren.nl presenteert de Buma NL Awards als onderdeel van Buma NL.