Het dramatische begin van dit jaar, toen plotsklaps het einde van Life & Cooking werd ingeluid, heeft Carlo Boszhard en Irene Moors geen windeieren gelegd. „Eerst dachten we: het komt nooit meer goed”, zegt Irene. „Terugkijkend kunnen we gelukkig stellen dat 2009 een van onze meest succesvolle jaren is geworden. We zitten in een geluksexplosie.”

„Onze vriendschap was al sterk, maar is nog hechter geworden”, vertelt Carlo Boszhard. „Irene en ik gaan al achttien jaar ontzettend goed met elkaar om. We kunnen veel tegen elkaar zeggen zonder ruzie te krijgen. Tijdens die onzekere periode was het heel fijn om een helft van een duo te zijn. We konden samen alles bespreken, we hadden elkaar om erdoorheen te komen.”

„Gedeelde smart is halve smart”, beaamt Irene. „Maar vriendschap werkt twee kanten op: als het goed gaat, ben je ook samen blij. We moesten opnieuw koers bepalen. We wisten niet welke kant het allemaal op zou vallen, omdat onze contracten afliepen. We vroegen elkaar: ’wat ga jij doen als het zover is?’ Maar op dat moment konden we geen antwoord op die vraag geven.”

„Eigenlijk heeft het enorme succes van de TV Kantine, dat we aan het opnemen waren toen het doek voor Life & Cooking viel, ons erdoorheen gesleept”, vervolgt ze. „Vervolgens kregen we Let’s Dance. Bovendien heeft RTL-directeur Erland Galjaard ons op zondagmiddag bij elkaar gehouden in Carlo & Irene: Life 4 You. Van het begin af aan heeft hij geroepen: ’die zondag is en blijft van jullie’. Dat was fijn, dat gaf kracht. En ook het publiek is ons trouw gebleven, want het programma wordt al van het begin af aan goed gewaardeerd.”

„Toen de TV Kantine van start ging, waren we best wel bang voor de kijkcijfers”, zegt Irene. „Voor hetzelfde geld is het bij lange na niet het succes waarop je hebt gehoopt en glijd je in een burn-out of een andere crisis. Maar gelukkig is het tegendeel gebleken.”

Carlo Boszhard en/of Irene Moors boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden 

bron:telegraaf